Boekenkrant-leesclub: Wij zijn licht

2021 is het vijftiende jubileumjaar van de Boekenkrant, en dat vieren we dit jaar met een aantal online leesclubs! De vierde editie vindt plaats op 6 juli, over het boek Wij zijn licht van Gerda Blees. 

Met deze debuutroman werd Gerda Blees dit jaar genomineerd voor de Libris Literatuurprijs én won ze de Boekhandelsprijs 2021. Niet verrassend, want het is een bijzondere roman, die opvalt door zijn onconventionele vertelvorm: Blees laat verschillende objecten en entiteiten aan het woord om het verhaal van de woongroep Klank & Liefde te vertellen. Als hun oudste huisgenoot Elisabeth overlijdt, worden Melodie, Muriël en Petrus aangehouden. Het streven van de woongroep om van licht te kunnen leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Hadden de drie huisgenoten moeten ingrijpen? Lees hier een interview met de auteur.

Deze vierde Boekenkrant-leesclub wordt geleid door hoofdredacteur Mirjam Mulder en vindt plaats op dinsdag 6 juli, van 20-21 uur, via de Teams-app. Je krijgt van tevoren een aantal vragen over het boek opgestuurd om je in te verdiepen. Lijkt het jou leuk om mee te doen aan deze Boekenkrant-leesclub? Meld je dan vóór 28 juni aan via redactie@boekenkrant.com. Tot dan! 

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven