Nieuwe titel: Een vrouw op 1000 graden

In zijn nieuwe roman neemt de IJslander Hallgrímur Helgason je mee op reis door de twintigste eeuw aan de hand van het leven van de tachtigjarige Here.

De tachtigjarige Here zit met een oude handgranaat, een slof sigaretten en een laptop in haar garage, surft op het web en onderhoudt via Facebook contacten met de hele wereld. Ze heeft besloten dat ze nog voor de kerst gecremeerd wil worden. Terwijl ze wacht tot de oven 1000 graden heeft bereikt, blikt ze terug op een veelbewogen leven dat haar alle hoeken van de geschiedenis liet zien.

Ze kreeg drie zonen van negen mannen, is de kleindochter van de eerste president va IJsland, belandde tijdens de oorlof als de dochter van een ‘foute’ vader in Denemarken, Polen en Duitsland en verhuisde toen noodgedwongen met hem naar Argentinië waar ze haar eerste kind verloor. De jaren vijftig en zestig bracht ze door in Parijs, Zuid-Afrika, New York en Hamburg. Ze studeerde fotografie en vierde feest met de jonge Beatles, om uiteindelijk definitief terug te keren naar haar geboortegrond.

1000 graden

Boekgegevens

Hallgrímur Helgason, Een vrouw op 1000 graden, Uitgeverij De Arbeiderspers, ISBN 978 90 295 8893 5 (€ 24,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven