De onschatbare waarde van bomen

In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en coauteurs Suzanne Valkman (hoofd Bossen Wereld Natuurfonds) en Simone Groenendijk (directeur Trees for All) uit wat precies de onschatbare waarde van bomen inhoudt. Ze doen dit aan de hand van vier waarden: klimaat, habitat voor flora en fauna, gebruikswaarde en gezondheid. 

Zeer inspirerend om te lezen. Een ode aan de boom!” – Lodewijk Hoekstra, tv-tuinman en voorvechter van een duurzame wereld. 


PROMOTIE – Recent onderzoek toont aan dat er misschien wel 100.000 soorten bomen op aarde zijn: een ongelofelijke rijkdom. De waarde van de bomen is onschatbaar. 

In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman (hoofd Bossen Wereld Natuurfonds) en Simone Groenendijk (directeur Trees for All) uit wat precies die waarde inhoudt. In toegankelijke bewoordingen vertellen zij over de waarde van bomen voor het klimaat, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde. In interviews komen daarnaast Gert-Jan Nabuurs (hoogleraar Europees Bos) en Louise Vet (emeritus-hoogleraar evolutionaire ecologie) aan het woord. 

Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming en verantwoord gebruik. 

Actueel en informatief boek voor iedereen met hart voor het klimaat en bomen en een oog voorde huidige trends in de bomenwereld. 

Reinier van den Berg e.a., Bladgoud. De onschatbare waarde van bomen, Uitgeverij Royal Jongbloed, 208 pagina’s (€ 20,99)

www.uitgeverijzilt.nl 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven