Nieuwe titel: Verloren pelgrim

Verloren pelgrim is de spannende tweede thriller van Wim Bax. Zijn debuut Hou het stil werd o.a. genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis. 

PROMOTIE – In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is medepelgrim Johan Ordelman. Als de politie de Nederlander oppakt blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute, en dat hij beweert een medium te zijn.  

Psychiatrisch hulpverlener Bruno Mena Solano wordt gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Tijdens hun eerste ontmoeting maakt de pelgrim een vriendelijke en evenwichtige indruk. Maar naarmate Bruno meer over hem te weten komt blijkt het lastig in te schatten wie deze man nou precies is, en wat hij doet. Heeft hij alleen maar een bijzondere kijk op het leven en de dood of lijdt hij aan wanen? Is hij een psychopaat die zich anders voordoet dan hij is? Of is er toch meer aan de hand dan Bruno voor mogelijk wil houden?  

Over de auteur 

Wim Bax studeerde aan de Theateropleiding in Eindhoven. Hij werkte als acteur voor tv en theater, en als scenarioschrijver van (korte) films en televisieseries. In 2021 verscheen zijn debuutthriller Hou het stil, die unaniem lovend werd ontvangen en voor meerdere prijzen werd genomineerd, waaronder de MAX Bronzen Vleesmuis. 

Over Hou het stil:  

‘Overtuigend debuut. […] Herinnert aan Arthur Millers The Crucible.’  

★★★★ Detective & Thrillergids  

‘Door de coronawinkelsluitingen aan de aandacht ontsnapt. En dat is doodzonde voor een thriller die niet had misstaan op de shortlist voor de Gouden Strop.’  

★★★★ Bertjan ter Braak, De Telegraaf  

Wim Bax, Verloren pelgrim, Uitgeverij Volt, 344 pagina’s (€ 22,99) 

Verschijnt 30 maart 2023  

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven