Paul van Loon schrijft een sprookje samen met… een prinses!

Griezelboekenschrijver Paul van Loon heeft een verhaal geschreven samen met Prinses Laurentien. De Sprookjessprokkelaar is tot stand gekomen in samenwerking met de Efteling  en wordt tijdens de Kinderboekenweek in oktober gepresenteerd in het pretpark.

Paul van Loon (1955) is vooral bekend van spannende verhalen als De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje, geschreven in een genre dat hij zelf omschrijft als ‘grumor’: griezelen met humor. Nu heeft hij echter de handen ineengeslagen met Prinses Laurentien, die zich al jaren inzet om laaggeletterdheid tegen te gaan. In 2004 richtte zij daartoe de Stichting Lezen & Schrijven op. Het verhaal over de Sprookjessprokkelaar is dan ook bedoeld om het belang van lezen en voorlezen te onderstrepen, omdat dit voor een grotere taalvaardigheid zorgt.

Op de website van de Stichting Lezen & Schrijven is alvast te lezen waar De Sprookjessprokkelaar precies over gaat:

“Er was eens een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel… Stemmen galmen door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Als Sterre de juiste deur vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De Sprookjessprokkelaar?”

Foto: Efteling

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven