Nominaties voor Gouden Kookboek bekendgemaakt

De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens (uitgeverij Manteau), De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout (Fontaine Uitgevers) en Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn (Fontaine Uitgevers) zijn genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2015, de prijs voor het ‘beste kookboek van de Lage Landen’.

De nominaties zijn gekozen uit 56 oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken, die het afgelopen jaar zijn verschenen. Het Gouden Kookboek wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en dit gebeurt aan het begin van de Kookboekenweek, die wordt gehouden van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november.

De jury bereidt de komende weken een aantal recepten uit de genomineerde kookboeken, om de boeken naast zaken als vormgeving, ook te toetsen op bruikbaarheid. De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken).

Klik hier voor meer informatie over de Kookboekenweek en de nominaties voor het Gouden Kookboek.

Liever Lokaal De mijne is de beste De Nomadische keuken

Boekgegevens

  • Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn, Liever lokaal, Fontaine Uitgevers, ISBN 978 90 595 6489 3 (€ 39,95)
  • Filip Jans, Sven Camps, Jurgen Camps, De mijne is de beste. Het spaghetti bolognese-boek, Uitgeverij Manteau, ISBN 978 90 223 3094 4 (€ 24,99)
  • Laurent Med Khellout, De nomadische keuken van Raïnaraï, Fontaine Uitgevers, ISBN 978 90 595 6524 1 (€ 24,95)
Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven