Nieuwe titel: Verhalen uit Istanbul

Sait Faik Abasiyanik geldt als de belangrijkste twintigste-eeuwse Turkse auteur van korte verhalen. Zijn impressionistische stijl is nog altijd van grote invloed op hedendaagse Turkse schrijvers.

Hoewel zijn werk internationaal bekendheid geniet, werden zijn verhalen nog niet eerder in Nederland gepubliceerd.Het Istanbul van Sait Faik is een universum bevolkt door werklozen, armen, kinderen, arbeiders en vissers. Zo schrijft hij over barvrouw Melâhat, die helpt een flegmatische koopmanszoon volwassen te worden; over kroegbaas Haydar die zijn hart verliest aan de exotische attractie van de wijk; over een zeehond met onstilbare trek; en over Ahmet en Gülüm wier gearrangeerde huwelijk begint met een ongewone (huwelijks)nacht. Deze indringende vertellingen over underdogs staan bij veel Turken in het geheugen gegrift.

verhalen uit istanbul

Boekgegevens

Sait Faik Abasiyanik, Verhalen uit Istanbul, vertaling: Hanneke van der Heijden, Uitgeverij Podium, ISBN 978 90 575 9657 5 (€ 19,50)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven