Nieuwe titel: Van Bigkikker tot Neushoornvogel

Hoe denk jij dat een neushoornvogel eruit ziet? Of een bigkikker, een tijgerhaai en een beervlinder? Laat je fantasie de vrije loop in dit geweldige prentenboek!

In Van Bigkikker tot Neushoornvogel zie je hoe hoofdpersoon Kai zich deze dubbeldieren voorstelt. Op de een-na-laatste spread zijn de werkelijke dieren te zien, want al deze dierennamen zijn echt. Van Bigkikker tot Neushoornvogel past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek en is vanaf nu verkrijgbaar.

Kai en zijn vader gaan naar de dierentuin. De voorpret begint al bij het opstaan en ook tijdens de reis ernaartoe bespreken vader en zoon welke dieren ze allemaal zullen zien: een neushoornvogel, ezelspinguïn, zebravink, vogelspin, tijgerhaai, vosaap, beervlinder en bigkikker. Kai ziet de dieren helemaal voor zich in zijn fantasie.

Als ze aan het eind van het boek in de dierentuin zijn, ontdekt Kai dat de dieren er anders uitzien dan ‘zijn’ dieren en neemt hij zijn vader mee naar ‘zijn’ dierentuin.

  • Dit prentenboek is een ode aan de grenzeloze verbeeldingskracht van kinderen.
  • Het verhaal nodigt uit tot fantaseren en tekenen.
Marlies Verhelst, Van Bigkikker tot Neushoornvogel, illustraties: Jenny Bakker, Uitgeverij De Vier Windstreken, 32 pagina’s (€ 14,99)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven