Nieuwe titel: Rust ritme ruimte

Rust Ritme Ruimte is ontstaan toen de auteur tijdens een moeilijke periode in haar leven op zoek was naar meer rust, stabiliteit en een andere manier van leven. Tijdens haar zoektocht kwam ze terecht bij de benedictijnse spiritualiteit, die hierin veel praktische handvatten biedt voor het dagelijks leven.

PROMOTIE – Hoe kun je in de drukte van alledag de rust en stabiliteit vinden om jezelf niet te verliezen? Esther Kouw ging op zoek. De concrete aanleiding voor haar zoektocht was een moeilijke periode in haar leven. Ze kwam terecht in een benedictijns klooster, waar ze veel praktische handvatten vond voor het dagelijks leven. 
Esther neemt de lezer mee op ontdekkingstocht door de benedictijnse spiritualiteit. Ze benoemt en omschrijft de kernwaarden van deze traditie en maakt vervolgens de vertaalslag naar het leven van alledag. Dit doet ze met behulp van vier kernwoorden: stil, luister, accepteer en kies. 
Naast deze kernwoorden bevat het boek ook een aantal oefeningen, die onder andere met stilte, ademhaling en aandacht te maken hebben. 

“Dit is een boek om aandachtig mee op  verkenning te gaan in je eigen innerlijke ruimte. Je spiegelend aan inzichten uit grote spirituele tradities.”

Fieke Klaver, geestelijk raadsvrouw 
Esther Kouw, Rust ritme ruimte, Uitgeverij Zilt, 192 pagina's (€ 20,00) 

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht. 

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven