Nieuwe titel: Feestmaal voor de koning

Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Bovenop ligt als pronkstuk een extra mals stukje vlees.

Maar… als Vogelspin de taart even de rug toedraait, verdwijnt juist dat smakelijke topje van de taart. Vogelspin is woedend! Wie is de dader? Hij struint de jungle door om alle dieren in hun bek te kijken, en wee het gebeente van degene bij wie hij ook maar het kleinste spoor tussen de tanden aantreft. Hoe zal dat aflopen?!

Kinderboekenschrijfster Marlies Verhelst debuteert bij Lemniscaat met Feestmaal voor de koning. Woest als de jungle zijn de illustraties van Linde Faas. Haar spin gaat spetterend van woede op stap om verhaal te halen. Verhelst koos na een studie Nederlands voor een carièrre als docent. Sinds ze in 2006 een verhalenwedstrijd van het tijdschrift Libelle won, schrijft ze ieder moment dat ze tijd heeft: verhalen en columns voor volwassenen, en kinderboeken. Feestmaal voor de koning is haar debuut bij Lemniscaat, maar al haar elfde kinderboek.

Faas studeerde  cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze debuteerde drie jaar geleden bij Lemniscaat met de illustraties voor Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk. Inmiddels is ze ook internationaal een veelgevraagd illustrator. Feestmaal voor de koning is haar tweede prentenboek.

feestmaal voor de koning

Boekgegevens

Marlies Verhelst, Feestmaal voor de koning, illustraties Linde Faas, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN 978 90 477 0669 4 (13,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven