Derk Fangman winnaar Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Derk Fangman won afgelopen zondag tijdens het Lowlands festival de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd met zijn verhaal In onze buurt. De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘OMG Ik Ben Schrijver’ show en Fangman mocht het gewonnen verhaal meteen voorlezen.

Vorig jaar werd de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd voor het eerst uitgereikt. De winnaar was Nicole van den Berg met Modeltreinen Hemel. De wedstrijd is een samenwerking tussen Nrc.next,  uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Lowlands. Dit jaar werden 450 uitzendingen beoordeeld, zeventig minder dan in het eerste jaar. Van die 450 werd een longlist en vervolgens een shortlist gemaakt van respectievelijk 20 en 3 inzendingen.  Naast Derk Fangmans verhaal bestond de shortlist uit de verhalen van Lize Spit en Merlijn Draisma.

In het juryrapport staat: ‘Je hebt in korte tijd met weinig woorden een paar zeer treffende personages neergeschreven waar we nog veel meer van zouden willen lezen.’ De jury bestond uit Ivo Victoria, Thomas de Veen en Willemijn Tilmans.

In onze buurt is gisteren gepubliceerd in de nrc.next en is ook te lezen in een e-boek dat is te vinden op de website van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Hierin staan de 20 verhalen van de longlist. Verder wint Fangman een gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar en een boekenpakket.

Bronnen: nijghenvanditmar.nl/ nrc.nl/ lowlands.nl/

 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven