Nieuwe titel: De weg omhoog

In zijn boek wil Krijn van der Jagt verklaren hoe de schrijvers van Bijbelteksten dachten. Het boek  laat de lezer kennismaken met een veelal onbekende interpretatie van de Bijbel.

Van der Jagt verbindt de Bijbel met de evolutietheorie. Veel mensen menen dat die twee haaks op elkaar staan. Een voorbeeld: de woorden van Jezus dat als iemand je op de ene wang slaat, je hem ook de andere toe moet keren, worden vaak als een zwaktebod gezien. In de evolutie wint de sterke immers ten koste van de zwakke. Vaak wordt daarbij vergeten dat het in de evolutie niet om het voortbestaan van het individu gaat, maar om de soort. Samenwerking tussen en zorg voor soortgenoten biedt op de lange termijn het meeste profijt. Sommige Bijbelteksten bevatten inzichten die de culturele evolutie van de mens gestimuleerd hebben.

9789025303761-600-0

Boekgegevens

Krijn van der Jagt, De weg omhoog. Een antropologische lezing van de bijbel, Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep, 305 pagina’s, ISBN 978 90 253 0376 1 (€22,50)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven