Het grote crisisplan

Als Nikita’s vervelende neef Wesley komt logeren gebeurt er iets onverwachts: haar oude fantasievriendin Suni verschijnt opeens. Suni is onzichtbaar voor iedereen behalve Nikita. Toch blijkt ze echt te zijn wanneer Suni besluit wraak te nemen op pestkop Wesley…

PROMOTIE – Die middag kwam Wesley. Er zijn wel leukere manieren om de zomervakantie te beginnen.
Mam noemde het ‘een samenloop van omstandigheden’. In mijn taal heet dat ‘vette pech’.
Zo was het gegaan:
a) Ex-tante Betty’s nieuwe vriend had haar verrast met een lastminutevakantie naar Parijs.
b) Wesley kon natuurlijk niet met zijn moeder mee (dat is even romantisch als je oma van 99 mee op huwelijksreis nemen), dus moest hij naar zijn vader, mams lievelingsbroertje en de leukste oom op aarde, oom Bart, die …
c) toevallig tijdelijk bij ons woont.
A + B + C = Alarm! Neef op komst, iedereen naar de reddingsboten!

Tussen Wesley en mij heeft het altijd gebotst. Als baby’s mepten we elkaar al met rammelaars. Echt, dat heeft oom Bart me ooit verteld. En het is alleen maar erger geworden. Vooral bij familiefeestjes gaat het vaak mis. Wij zijn de oudsten van een heleboel neefjes en nichtjes en Wesley moet altijd de baas spelen over ze. Of hij pest ze, dat noemt hij humor. Dus ik kom voor de kleintjes op, en dat bevalt meneer niet. Familiereünies zijn nooit saai bij ons.
Verder, als ik niemand hoef te verdedigen, negeer ik hem gewoon. Dan vindt hij me arrogant. Ik vind hem een trol met een kort lontje, dus we staan gelijk.
O ja … Hij is ook nog verliefd op zichzelf! Ik zweer het, als je met jezelf kon trouwen, had hij het al lang gedaan. ‘Wesley, neemt u Wesley als uw wettelijke echtgenoot?’ ‘Ja.’ ‘Ja.’ ‘Gefeliciteerd, u mag uzelf kussen.’
Als zo’n gezellige jongen een week bij je komt logeren, moet je wel een plan hebben. Dat had ik dus: hem zo veel mogelijk mijden, niet reageren als hij de klier uithing en, vooral, geen rammelaar van mijn zusje op zijn kop breken. In twee woorden: cool blijven. Kom maar op, ik kan het aan! dacht ik.
Soms ben ik zo dom.

Suni. Het grote crisisplan is een grappig en fantasierijk verhaal over vriendschap en verbeelding. Voor lezers vanaf 10 jaar.

Suni

Boekgegevens

Isabelle Quinn, Suni. Het grote crisisplan, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2708 8 (€ 17,95)

Berichten gemaakt 5323

Eén gedachte over “Het grote crisisplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven