With our own Hands wint Gourmand Cookbook of the World Award

Uit bijna 800 finalisten werd zondag 29 mei het boek van de Nederlandse onderzoeker Frederik van Oudenhoven en de Oostenrijkse PhD-student Jamila Haider With our own Hands door de Gourmand Cookbook of the World Award jury uitgeroepen tot winnaar.

Door Fusina Verloop 

Donderdag 26 mei was Ron Smit, uitgever van LM publishers, samen met zijn auteur naar Yantai afgereisd. Vrijdag sloot Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop zich bij het kleine gezelschap aan. Een groep van 400 kookboekenmakers van over de hele wereld was naar China gekomen. Naast wijnproeverijen – Yantai ligt in het grootste wijngebied van China – waren er presentaties van verschillende auteurs en werd er onder andere gesproken over kookboekentrends, het verkopen van internationale rechten en de verschillende taken van uitgevers.

Zaterdagavond werden de prijzen voor de beste wijnboeken en kooktelevisieprogramma’s uitgereikt. Maar zondagavond vond het groots(t)e kookboekenspektakel van de wereld plaats. Zo was er een Cubaanse chef die vier jaar voor deze reis had gespaard, zijn fiets en computer had verkocht, om aanwezig te kunnen zijn bij de prijsuitreiking. Ook een 14-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland sleepte een prijs in de wacht voor haar zelf uitgegeven vegetarische kinderkookboek. Een Oostenrijks wijnboek, inclusief braille voor blinden, ontving een speciale award. Meerdere auteurs en uitgevers droegen traditionele kleding uit eigen land. Prachtig in sari geklede Indiase dames werden afgewisseld met gedistingeerde heren uit Zweden, Frankrijk en Rusland. Een bont gezelschap met allemaal hetzelfde gevoel: hele grote blijdschap om hierbij aanwezig te zijn en hele grote trots op de kookboeken!

9789460222276

Boekgegevens

Frederik van Oudenhoven en Jamila Haider, With our own Hands, Uitgeverij LM Publishers, 688 pagina’s, (€54,50)

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven