Nieuwe titel: Berichten van een zakenman

In haar postume roman Berichten van een zakenman schetst Librisprijswinnares D. Hooijer het wel en wee van vier homoseksuele mannen.

Het is 1981. Peter Landsman valt op oudere mannen zolang hij zich herinneren kan. In de roman komt zijn vrije relatie met Carl aan de orde, maar ook de ontwikkelingen met twee andere mannen, cultuurverschillen met Indonesië en Amerika, het leven in een tapijthandel en een geestelijke vriendschap met een zwerver en zijn hond. Intussen lezen we een verrukkelijke pastiche op de ‘Vijftig tinten grijs’-trilogie middels passages uit het boekje De betere sadist van Beryl Stone.

Berichten van een zakenman bevat dezelfde ontregelende facetten die Hooijers schrijverschap uniek maken: een volstrekt eigen humor verpakt in een compacte verteltrant, vol zinnen die je stuk voor stuk wilt proeven.

zakenman

Boekgegevens

D. Hooijer, Berichten van een zakenman, Uitgeverij Van Oorschot, ISBN 978 90 282 6051 1 (€ 18,50)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven