Lees Terlouw voor het goede doel

Schrijver Jan Terlouw wordt deze maand 85. Naast dat er in november enkele nieuwe boeken van hem verschijnen heeft uitgeverij Lemniscaat juist in die maand een speciale actie in petto.

Of het nu Koning van Katoren, Oorlogswinter, of Pjotr is. Het is het ideale moment om iemand een boek van Jan Terlouw cadeau te doen. Van elke verkochte Terlouw-jeugdklassieker gaat er namelijk een bedrag naar een door de auteur zelf gekozen goed doel. Op zijn verjaardag wordt bekend gemaakt om welk doel het gaat.

De schrijver is op 16 november jarig. Er verschijnen dan twee nieuwe boeken van zijn hand.  Allereerst is daar het jeugdboek Het Hebzuchtgas, waarin kinderen een klimaatplan maken om de wereld te redden. En dan is er nog de novelle Kop uit het zand, waarin  de gevolgen van een watersnoodramp worden geschetst. Uit beide boeken spreekt de noodzaak om beter om te gaan met het milieu.

Naast schrijver was Jan Terlouw ook fractievoorzitter van D66, minister van Economische Zaken en commissaris van de koningin in Gelderland. In die laatste functie maakte hij in 1995 een spannende situatie mee, toen er vooral daar dijken dreigden te bezwijken onder druk van het stijgende water.

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven