Largo Winch in gevecht met twee bloedmooie dames

Bij uitgeverij Dupuis verscheen al weer het 19e deel in de stripreeks Largo Winch: Crossfire. Ondanks het bekende concept, leveren scenarist Jean van Hamme en tekenaar Philippe Francq weer kwaliteit die garant staat voor een paar uurtjes genieten.

Largo Winch is één van de populairste strips van de laatste twintig jaar. Het succes is vooral toe te schrijven aan de scenario’s van Jean van Hamme.
Deze Brusselaar wordt in de stripwereld terecht de Koning van de suspense genoemd. Bijna al zijn stripreeksen waaronder Thorgal, XIII, De meesters van de Gerst en Lady S zijn regelrechte kassuccessen. Ook Largo Winch hoort in dit rijtje thuis. Tekenwerk van deze strip wordt verzorgd door Philippe Francq die met elk nieuw album lijkt te groeien in zijn rol als tekenaar.
In de eerste twee albums van Largo Winch werd de basis gelegd voor de reeks. Winch is een zesentwintig jarige wees die Groep W. van zijn adoptievader Nerio erft. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor het zakenimperium van Nerio. Largo moet tal van barrières overwinnen om zijn erfenis veilig te stellen. Dit levert Winch de geuzennaam miljardair in spijkerbroek op. Ieder avontuur is verdeeld over twee opeenvolgende albums, zo ook dit nieuwe verhaal.
Crossfire is het negentiende album uit de reeks en start met een ontploffing bij het echtpaar Banks in hartje Londen. Al snel blijkt dat dit hoort bij een vooropgezet plan om een jongedame, Saïdee genaamd, vrij spel te geven. Saïdee blijkt een Libanese dubbelspion die infiltreert voor de CIA bij een Islamitische terreurorganisatie. Als Largo tijdens de opening van een tentoonstelling als een blok valt voor de bloedmooie Saïdee, is het eerste dilemma een feit. Er onstaat onrust als een andere mooie dame, Domenica, het spel van Saïdee probeert te doorbreken.
De andere verhaallijn wordt gevormd rond Walter en Suzy Baxter. Deze vader en dochter laten de hoofden van Miss Pennywinkle en Dwight Cochrane – de rechter- en linkerhand van Largo Winch – op hol slaan. Echter, de familie Baxter blijkt gespecialiseerd in zwendel en misbruik van vertrouwen. Aan het eind van dit album wordt het tweetal opgepakt, maar wie de verhalen van Largo Winch kent weet dat dit schijn kan zijn.
Crossfire is niet het meest originele stripalbum van het jaar. Ook kennen we het concept rond Largo Winch inmiddels wel. Maar elke keer weten de verhaallijnen van Van Hamme de lezer te boeien. Met ieder stripalbum levert hij weer een pageturner af van hoog niveau. Dat geldt ook weer voor deel 19. Misschien met minder actie en schietpartijen dan voorheen, maar met spanning des te meer. Het is net als met een film van Alfred Hitchcock, je weet waar het heen gaat alleen niet hoe en wanneer.
Het tekenwerk van Francq mag niet onvermeld blijven. Zijn realisme is gegroeid met de jaren en hij weet steeds meer sfeer te creëren met zijn camerastandpunten en pagina-opzet. Hier en daar pakt hij flink uit in decors en uitgewerkte gebouwen. Hij weet tegelijk het verhaal levend en fris te houden. Er is dan ook geen sprake van een architectenstrip. Francq levert een swingend beeld en laat zijn karakters heerlijk acteren.

coverlargowinch

Boekgegevens

Philippe Francq en Jean van Hamme, Largo Winch 19 – Crossfire, Uitgeverij Dupuis, vertaling BOOM! Wingene, ISBN 97 890 3143 335 3 (€ 7,50)

Berichten gemaakt 5307

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven