Jouw favoriete kookboek in het museum?

De Koninklijke Bibliotheek en Museum Meermanno doen een boekje open over eetcultuur in de tentoonstelling Aan tafel!. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling worden keukenprinsen en – prinsessen opgeroepen om hun favoriete kookboek te delen.

Voor 20 september kan iedereen een foto van zichzelf met zijn of haar favoriete kookboek en een motivatie in 250 woorden sturen naar online@meermanno.nl. De jury onder leiding van culinair publicist Janny van der Heijden van Heel Holland bakt kijkt naar alle inzendingen. De 25 origineelste verdienen een plekje in de vitrine tijdens de tentoonstelling. Alle 25 geselecteerden ontvangen een uitnodiging voor de feestelijke opening op vrijdag 9 oktober.

De expositie ‘Aan tafel!’ toont allerhande boeken en tijdschriften over eten en koken vanaf de zeventiende eeuw. Zes thema’s staan centraal: ‘Dagelijkse kost’, ‘Voedingsadvies’, ‘Over de grens’, ‘Chefs & celebrities’, ‘Kind in de keuken’ en ‘Feesten & partijen’. De tentoonstelling Aan tafel. Een boekje open over eetcultuur is van 10 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 te zien in Museum Meermanno.

Klik hier voor meer informatie.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven