Hoe duur was de suiker op televisie!

Vanaf 8 februari kun je op Nederland 2 kijken naar de vierdelige televisieserie Hoe duur was de suiker. Deze meeslepende verfilming van Cynthia McLeods succesroman vertelt het verhaal van Sarith en Mini-Mini, twee jongen vrouwen in het Suriname van de achttiende eeuw.

PROMOTIE – De twee meiden zijn halfzusjes, maar gaan vanaf hun geboorte ieder een compleet ander leven tegemoet: Mini-Mini is de huisslavin van Sarith en dient haar als metgezel en gebruiksvoorwerp. Als Sariths moeder hertrouwt, krijgt de verwende Sarith te maken met twee stiefzusjes als concurrenten op het liefdespad.

Hoe duur was de suiker? (1987)  is één van de meest succesvolle romans die ooit in Suriname werden uitgegeven, met name omdat het verhaal de pijnlijke slavernijgeschiedenis van het land op meesterlijke wijze belicht. Eerder dit jaar ging de filmversie in première op het Nederlands Filmfestival, om later de status van Gouden Film te behalen.

Ook het boek beleeft nog steeds veel succes: vorig jaar verscheen bij uitgeverij Conserve de  23ste druk van de ‘gewone’  paperbackuitgave. De in dit jaar uitgebrachte filmeditie is al toe aan de vierde druk in oplage van 30.000, waarvan er al 20.000 zijn verkocht.

De eerste aflevering van de tv-serie wordt op 8 februari om 20.20 uitgezonden. Bekijk als voorproefje alvast de trailer:

Boekgegevens

Cynthia MCleod, <em>Hoe duur was de suiker?</em>, Uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 542 9048 3 (€ 18,99)

www.conserve.nl

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven