Grand Prix van Angoulême naar Mangatekenaar

De Grote Auteursprijs van het beroemde stripfestival van Angoulême is toegekend aan de Japanse manga-tekenaar Katsuhiro Otomo (60), bekend van de avonturen van Akira.

Het Internationaal stripfestival van Angoulême (Frans: Festival international de la bande dessinée d’Angoulême) is een belangrijk jaarlijks stripfestival dat sinds 1974 elk jaar in de maand januari wordt georganiseerd in Angoulême in Zuidoost Frankrijk. Het is het grootste Franstalige stripfestival ter wereld én het belangrijkste Europese festival. Op het festival worden ook diverse prijzen uitgereikt. De bekendste en meest prestigieuze is de oeuvreprijs Grand Prix de la ville d’Angoulême.
De Grote Auteursprijs van het beroemde stripfestival van Angoulême is dit jaar toegekend aan de Japanse manga-tekenaar Katsuhiro Otomo (60), bekend van de avonturen van Akira.
akiraDe cultreeks Akira wordt in het Nederlands uitgebracht door de uitgeverijen Big Balloon en Glénat Benelux. Van Akira bestaat ook een animatiefilmreeks.

Otomo is de eerste Japanner die de Grand Prix de la ville d’Angoulême krijgt. In het verleden is de prestigieuze één keer aan een Nederlandse tekenaar toegekend, namelijk in 2013 aan Bernard Holtrop. Holtrop tekent onder de naam Willem en is onder andere verbonden aan het satirische tijdschrift Charlie Hebdo.
De jury van kende dit jaar een speciale prijs toe aan dit blad en zijn op 7 januari vermoorde tekenaars: Cabu, Wolinski, Charb, Tignous en Honoré.

Het jaarlijkse festival in de zuidoostelijke Franse stad, was aan zijn 42ste editie toe. Jaarlijks komen er zo’n 200.000 bezoekers .

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven