Ernest van der Kwast niet meer voor BNG genomineerd

Dit gebeurde op verzoek van de schrijver zelf.
Begin december werden de genomineerde auteurs voor deze prijs bekendgemaakt. De BNG Nieuwe Literatuurprijs is bedoeld voor jongere schrijvers die nog niet tot een breder publiek zijn doorgebroken.
Vorige week publiceerde Van der Kwast een open brief in nrc.next. Hij stelt geen prijs op de nominatie, omdat hij met Mama Tandoori al is doorgebroken naar een breed lezerspubliek: er zijn ruim 35.000 exemplaren van verkocht, en de televisie- en filmrechten zijn verkocht.
‘Door dit succes wordt het voor mij als auteur makkelijker om aan mijn volgende roman te gaan werken. Ofwel, de vraag is of anderen deze prijs niet veel beter kunnen gebruiken,’ aldus de schrijver. Aan zijn verzoek is dus gehoor gegeven door de jury. De overgebleven genomineerden, in alfabetische volgorde Alex Boogers (met De tijger en de kolibrie), Elke Geurts (met Lastmens), Gustaaf Peek (met Ik was Amerika) en Joost Vandecasteele (met Opnieuw en opnieuw en opnieuw), dingen nog altijd mee naar de prijs, die op 10 februari wordt uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam.
Bron: Reformatorisch Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven