Een kinderboerderij vol boeken

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei is het Kinderboerderijenweekend. Naast geitjes knuffelen en lammetjes aaien is het nu ook mogelijk om een boek te lezen tussen de dieren, want maar liefst 60 kinderboerderijen door heel Nederland openen dit weekend hun eerste zwerfboekstation.

De zwerfboekstations zijn een initiatief van de organisatie Kinderzwerfboek, opgericht door Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze mini-bibliotheken bevatten boeken met een zwerfsticker, die bedoeld zijn om te zwerven van kind naar kind en kunnen worden achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd via de website www.kinderzwerfboek.nl.

Met de actie hoopt Kinderzwerfboek zoveel mogelijk kinderen van boeken te voorzien. De zwerfboekstations op de kinderboerderijen worden tijdens Het Nationaal Kinderboerderijenweekend officieel in gebruik genomen. De feestelijke aftrap is op vrijdag 23 mei in Den Haag. Een karavaan met enthousiaste kinderen en een bokkenwagen vol met boeken trekt dan van kinderboerderij De Woelige Stal naar De Schildershoeve. Op deze manier laten de kinderen zien hoe kinderboeken een zwerftocht kunnen maken.

Kijk voor meer informatie op www.kinderzwerfboek.nl

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven