De mooiste vis van de zee is jarig!

De mooiste vis viert dit jaar zijn 30e verjaardag, hele generaties zijn met Regenboog opgegroeid! Ter ere van dit prachtige jubileum brengt kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken een nieuw negende prentenboek en een nieuwe verhalenbundel uit.

In het prentenboek De mooiste vis van de zee gelooft niet alles ontmoet Regenboog een nieuwe vis, Geelvin, die voor een hoop onrust zorgt in de groep. Geelvin komt met allerlei gekke verhalen: zo zou er een stop in de bodem van de oceaan zitten, die eruit gehaald dreigt te worden, waardoor alle vissen weg zullen spoelen.

Maar net als Regenboog en zijn vriendjes in paniek beginnen te raken, realiseren ze zich dat Geelvin zijn verhalen alleen maar heeft verzonnen. Dan komen ze met een mooie oplossing: Geelvin mag zijn verteltalent voortaan gebruiken om sprookjes en verhalen te vertellen; daar luistert iedereen wel graag naar!

Marcus Pfister geeft lezers met dit nieuwe prentenboek een mooie boodschap mee: onware verhalen kunnen de boel flink opschudden en voor onzekerheid zorgen. Maar fantasierijke en spannende verhalen vertellen aan je vrienden is juist knap en leuk.

De verhalenbundel, De mooiste vis van de zee en zijn vrienden, bevat maar liefst vijf volledige verhalen, waaronder het eerste deel van De mooiste vis van de zee. In deze bundel ontdekken de mooiste vis van de zee en zijn vrienden hoe fijn het is om te delen, hoe je een ruzie bijlegt en hoe je een goede verliezer wordt. Dit zijn alledaagse, maar belangrijke situaties waar ieder kind in terechtkomt. Zij leren samen met Regenboog om hun hart te volgen, moedig te zijn en nieuwe vrienden te maken.

Marcus Pfister, De mooiste vis van de zee gelooft niet alles, Uitgeverij De Vier Windstreken, 32 pagina’s (€ 15,99)
Marcus Pfister, De mooiste vis van de zee en zijn vrienden. Vijf verhalen over Regenboog, Uitgeverij De Vier Windstreken, 160 pagina’s (€ 24,99)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven