Boekfragment: Nachtmerries! 1 – Het geheim van de donkere nacht

Slapen was nog nooit zo spannend… Maar wakker worden bezorgt Charlie en zijn vrienden helemaal kippenvel! Door Jason Segel, de bekende Amerikaanse acteur en scenarioschrijver.

Alfies bril lag op de grond tussen Alfie en de leeuw in. ‘STOP!’ gilde Charlie. ‘GA OP JE HANDEN EN JE KNIEËN ZITTEN! EN KRUIP IN DE RICHTING VAN HET GEBRUL!’ ‘Wat?’ vroeg Alfie. Charlie vond het moeilijk de verwarring, de angst en de hopeloosheid op zijn gezicht te zien. ‘VERTROUW ME MAAR!’ riep Charlie. ‘DAN KOM JE BIJ JE BRIL !’ Heel even keek Alfie alsof hij zou gaan huilen. Hij deed zijn ogen dicht, haalde diep adem en liet zich op zijn knieën zakken. Toen begon hij in de richting van de leeuw te kruipen. De toeschouwers werden gek van opwinding. Er viel even een stilte toen ze zagen hoe Alfie iets uit het stof opraapte. Hij maakte de bril vlug schoon en zette hem op. Nu hij eenmaal kon zien, slaakte Alfie een kreet. Op minder dan vijftig centimeter bij hem vandaan stond een enorme leeuw. Alfie draaide zich om en kroop zo snel hij kon naar het geopende valluik.
‘PAK DIE SCHILDPAD!’ brulde het volk. De kobolden kwamen overeind. Ze waren woest nu het leek dat Alfie misschien zou ontsnappen. ‘PAK DIE SCHILDPAD!’ ‘Maak u geen zorgen, dames en kobolden!’ riep Mr. Fear vanuit zijn loge. ‘Ik heb u een spektakel beloofd en het zal een spektakel worden!’ De president klapte in zijn handen en de touwen waarmee de dieren vastzaten, verdwenen. De leeuw wierp zich als eerste op Alfie. Ook de beer en de tijger zaten hem op de hielen. De leeuw stond klaar om toe te happen, maar de andere dieren waren vastbesloten de restjes voor hun rekening te nemen.

Boekgegevens

Jason Segel & Kirsten Miller, Nachtmerries! 1 – Het geheim van de donkere nacht, Uitgeverij Blloan Junior, ISBN 978 90 374 9787 8 (€ 14,95)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie januari 2017

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven