De grootste boeklancering ooit

Op 23 maart heeft uitgeverij Billy Bones online een poging gedaan tot de grootste boeklancering ooit. En het is ze gelukt! Er waren 190 klassen aangeschoven bij de lancering van De vloek van de Inca’s van Michael Reefs, in totaal zo’n 3.600 kinderen.

Door Renske Immink

Niet iedereen keek mee vanuit de klas. Er zaten ook een aantal klassen in quarantaine, zij keken dus mee vanuit huis. Gelukkig maakt dat bij een online evenement niets uit. Het boek dat gelanceerd werd, was De vloek van de Inca’s, het derde deel uit de serie De Tempeljagers. Een spannend boek, zoals alle boeken van Michael Reefs. Susan Smit, zelf ook schrijfster, begeleidde de boeklancering. Ze stelde vragen aan Michael, maar er was ook een quiz. De winnaar, groep 7 van de Juliana van Stolbergschool, krijgt een boekenpakket van De Tempeljagers opgestuurd. De kinderen mochten zelf ook nog vragen stellen. Ten slotte werd er nog een stuk voorgelezen, maar daarvoor moest wel eerst de boektrailer bekeken worden, om in de sfeer te komen.
Het grote doel van deze enorme lancering, was het stimuleren van lezen onder kinderen. De schrijver van de boekenreeks las vroeger, vreemd genoeg, als kind helemaal geen boeken. Hij speelde liever videogames. Hij vond de boeken niet spannend genoeg. Daarom schrijft hij nu zelf spannende boeken. De videogames behoren niet tot de verleden tijd. Hij gebruikt ze zelfs als inspiratiebron voor zijn verhalen. De belangrijke boodschap die hij aan de kinderen meegaf, was: ‘Als je niet van lezen houdt, heb je het juiste boek nog niet gevonden.’
Er werd ook gevraagd wat zijn grote wens was. Daarop antwoorde hij dat hij De Tempeljagers wel heel graag verfilmd zou willen zien worden.Deze boekenreeks gaat over Noah en Finn, een dertienjarige tweeling. In elk deel gaan ze samen met vrienden op avontuur, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar tempels met verborgen schatten. Hun tante Lara is hun grote voorbeeld. Zij heeft al heel wat avonturen beleefd. De avonturen zijn spannend, en je moet er niet te bang voor zijn aangelegd.
Na de bevestiging dat de recordpoging gehaald was, kwam er nog een grote verrassing: alle kinderen krijgen het eerste deel van de boekenreeks, Het verdwenen eiland Kivamba. In totaal dus 3.600 exemplaren! De meesters en juffen hadden deze al toegestuurd gekregen, maar moesten het tot het einde geheimhouden. En nu is het te hopen dat het boek veel kinderen toch aan het lezen krijgt. Saai zal het in ieder geval niet zijn.

Fotocredit: Mark Lageweg

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven