De redactie tipt: Romantische verhalen in een fantasywereld

Fantasyboeken zijn heerlijk om even helemaal weg te duiken in een andere wereld, waarin je heerlijk kunt zwijmelen als die vampier zijn bloedlust aan de kant zet voor het mensenmeisje. De Boekenkrant geeft tips over romantische fantasyboeken die je niet mag missen. Zet een kop thee, pak een fleecedekentje en doe inspiratie op!

Door Denise Hoek

Hof van doorns en rozen

‘Tale as old as time, song as old as rhyme…’ Als je het over romantische fantasyboeken hebt, mag de serie Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas absoluut niet uit het rijtje ontbreken. Dit boek is voor alle Beauty and the Beast-liefhebbers. De negentienjarige Feyre doet er alles aan om met haar familie de winter te overleven. Daarom gaat ze steeds jagen in het bos. Zo ook op die ene koude winterdag. Die dag, waarop alles zal veranderen.

Feyre schiet dit keer een wolf dood en neemt hem mee naar huis, naar haar twee ouderen zussen en vader. Eenmaal thuis blijkt het goed mis. Een groot beest stormt naar binnen en eist Feyre op, als vergelding voor de wolf. De wolf bleek een elf te zijn, net als het beest. ‘Het beest’ is Tamlin, Edelheer van het Lentehof in het elfenrijk Prythian. In Prythian aangekomen ontdekt Feyre iets raars aan Tamlin en zijn bedienden: ze dragen allemaal een masker die niet af kan.  Een vloek, waar Feyre meer over wil ontdekken.

Hoe langer Feyre vastzit in het landhuis van Tamlin, hoe sterker de band tussen de twee groeit. De nieuwsgierigheid van Feyre naar Tamlins vloek wordt steeds groter en groter. Tot het gevaarlijke aan toe. Een prijs die ze met haar leven zou betalen…

Een serie om verliefd op te worden. Hof van Doorns en Rozen zit vol spanning, romantiek en plottwists die je zeker niet aan voelt komen. Je ziet Feyre groeien van onzeker meisje naar een sterke vrouw. Een dikke aanrader dus!

De zilveren kroon

Niet alle fantasyverhalen dwalen af naar de feeën en elfen. Het kan al meteen beginnen met een verzonnen land en een verzonnen koninklijke familie, zoals in De zilveren kroon. De eenentwintigjarige Emilia groeide op met haar moeder. Haar vader was nooit in beeld. Nou ja, in beeld bij het gezin. De vader van Emilia is namelijk de broer van de koning.

 Als bij een grote ramp de halve koninklijke familie omkomt en Emilia de enige erfgename van haar vader is, zijn de poppen aan het dansen. En dan krijgt ze er ook nog eens een boze stiefmoeder, een hippe stiefzus en een sexy stiefbroer bij.

De zilveren kroon is een verhaal dat de clichés niet schuwt: een meisje dat ineens kroonprinses wordt en verliefd wordt op haar knappe stiefbroer. Toch is het een heerlijk verhaal om te lezen. De spanning, romantiek en humor wisselen elkaar goed af. Voor iedereen die zin heeft in een leuk prinsessenverhaal.

 A Touch of Darkness

Wat vind je van fantasy gemixt met mythologie en romantiek? Met die ingrediënten ben je aan het juiste adres bij de serie A Touch of Darkness, waarvan het eerste deel op 26 juli in het Nederlands uitkomt.

Persephone heeft jarenlang vastgezeten in het tuinhuisje van haar moeder Demeter, de godin van de Herfst. Zelf is zij godin van de Lente, maar niemand weet dat en volgens haar moeder moet dat zo blijven. Niet dat het Persephone wat uitmaakt: elke bloem die zij aanraakt verwelkt en daarnaast is ze allang blij met de vrijheid die ze krijgt als ze naar New Athens verhuist om studente journalistiek te worden. Er is wel een voorwaarde: Persephone mag geen contact zoeken met de god van de Dood: Hades.

Dat blijkt moeilijker dan gedacht als Persephone op haar stage de opdracht krijgt om een verhaal over de mysterieuze Hades te schrijven. Ze zoekt de donkere god op in zijn nachtclub en sluit onbedoeld een deal met hem: Persephone moet ‘leven wekken’ in de Onderwereld. Als dat niet op tijd lukt, zal ze voor altijd in de Onderwereld moeten blijven.

De band tussen Hades en Persephone wordt gedurende het boek steeds sterker en sterker. ‘Bad guy’ Hades lijkt zo slecht nog niet en gaat voor Persephone door het vuur. Heerlijk om bij weg te zwijmelen. Het is een toffe twist aan de mythologie  over Hades en Persephone.

Een vloek zo eenzaam

Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer verovert je hart, en niet alleen omdat het weer een Beauty and the Beast-hertelling is.

Het vervloekte beest van dit verhaal is de achttienjarige prins Rhen. De herfst is waarschijnlijk zijn minst favoriete tijd van het jaar: hij beleefde in die periode al 327 keer zijn achttiende verjaardag opnieuw. De oplossing? Een meisje moet verliefd op hem worden. Dat klinkt simpel, maar gaat lastig als Rhen iedere keer tijdens de herfst in een beest verandert dat iedereen om hem heen verscheurt.

Harper Lacy is een meisje uit onze tijd, die door de wachter Grey in de wereld van Rhen gezogen wordt. Rhen komt er al gauw achter dat Harper geen typische prinses is. Ze is koppig, eigenwijs en gaat tegen hem in. Een typische Belle. Wat een mooie toevoeging is, is dat Harper cebrale parese heeft, waardoor lezers met dezelfde aandoening zich goed met haar kunnen identificeren.

Ondanks alles groeien Rhen en Harper naar elkaar toe. Het boek wordt zowel uit Rhens perspectief, als uit Harpers perspectief verteld, wat een dynamische kijk op het verhaal geeft. Ja, het is geen uniek verhaal, maar toch zeker een aanrader om lekker een middag voor te gaan zitten.

Momentum

Met Momentum keer je even helemaal terug in de sferen van Twilight en Fallen.

Momentum is het eerste boek uit de serie van Shelena Shorts. Het verhaal gaat over de achttienjarige Sophie, die na al het verhuizen niet weer het nieuwe meisje van de klas wil zijn. Daarom mag ze van haar moeder een onlinehighschool volgen, met de voorwaarde dat Sophie elke donderdag komt lunchen bij haar moeder op haar werk op de campus.

Die donderdag gaat het mis. Tijdens het achteruitrijden knalt Sophie tegen een andere auto op. De bestuurder, een zeer knappe jongen genaamd Wes, reageert vriendelijk en wil niks van schadevergoedingen weten. Hij biedt aan om de auto van Sophie te laten maken, maar hier is ze het niet mee eens.

Via een aantal omwegen laat Wes de auto toch voor de vijfhonderd dollar maken. Sophie en Wes krijgen hierdoor meer contact en gaan met elkaar op een date. Hoe meer Sophie met Wes om gaat, hoe leuker ze hem begint te vinden. Alleen weet ze bijna niets over hem…

Tijdens een ongeval op de pier raakt Wes onderkoeld. Hij smeekt Sophie om hem naar huis te brengen in plaats van het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen in de reuze villa, blijft Wes bewusteloos en onderkoeld. Even denkt Sophie zelfs dat hij doodgaat, maar als Wes de volgende dag wakker wordt alsof er niks is gebeurt, voelt ze dat het niet klopt. Het mysterie rondom Wes wordt steeds groter en groter. Sophie wil nu echt antwoorden. En die krijgt ze. Wes blijkt namelijk een stukje ouder te zijn dan dat hij eerst zei…

Momentum leest vlug door. In het begin denk je misschien dat het de kant van vampieren op zou gaan, maar dit is niet het geval. Wat dat betreft heeft het boek meer weg van de Fallen-serie van Lauren Kate. Het brengt verrassingen mee die je niet voelt aankomen.

Jennifer L. Armentrout-toppers

Als je van romantische fantasy houdt, kun je niet om Jennifer L. Armentrout heen! Daarom lichten wij een paar boeken van haar uit. We beginnen met het eerste deel van de Wicked-serie, Wicked.

Wicked

Wicked volgt het verhaal van Ivy, die lid is van de Orde. De Orde is een speciale groep die op Fae’s jaagt; machtige wezens die stiekem door de inmiddels gesloten poorten van de Anderwereld zijn geglipt naar de sterfelijke wereld. Fae’s zijn gevaarlijk voor de mens: ze voeden zich met stervelingen door de slachtoffers leeg te zuigen. Een kus is zelfs dodelijk. De Orde doet er alles aan om deze wezens te vermoorden met een speciale staak, die het beest dood of terugstuurt naar de Anderwereld.

Ivy zit achter een Fae aan, maar wanneer ze de staak in zijn borst steekt gaat hij niet dood. En dat hoort niet. Ze raakt gewond en sleept zichzelf terug naar het hoofdkantoor, waar niemand haar gelooft. Behalve één iemand. Zijn naam is Ren, is ongelofelijk knap en weet alles over de eeuwenoudsten die Ivy die beruchte nacht is tegengekomen.

Maar dan komen steeds meer leden van de Orde om. Daarom moet Ivy met Ren samenwerken, iets wat ze eerst niet op prijs stelt. De vurige roodharige heeft namelijk een muur om zichzelf heen gebouwd, na de dood van haar eerste geliefde en pleegouders. Want één ding staat vast: leden van de Orde worden niet oud.

Toch komt Ren steeds dichter bij haar. En dat levert de nodige spanning en romantiek op. Met nog een grappige mini-elf als huisgenoot met de nodige humor is het verhaal compleet. Daarnaast zit je op het puntje op je stoel wanneer je het raadsel over de eeuwenoudsten en de poorten – die absoluut niet geopend mogen worden – steeds verder ontrafelt samen met Ivy en Ren. Wicked is een boek dat je moet lezen als je van dit genre houdt.

Bloed en as

In Bloed en as maken we kennis met Poppy. Poppy leidt geen leven om jaloers op te zijn: als Uitverkoren Maagd mag ze helemaal niks. Poppy is namelijk aan de goden beloofd. En dat betekent een hoop beperkingen. Zo moet ze altijd een sluier dragen, mag niemand haar aanraken en mag ze maar met een paar mensen praten: haar twee wachters, haar gezelschapsdame en haar voogden de hertog en hertogin. Daar moet Poppy zich maar bij neerleggen.

Niet dat ze dat doet. Zo sluipt ze op een avond het slot uit, om te proeven van het leven in de kroeg de Rode Parel. Daar ontmoet ze Hawke, een wachter van de Koninklijke Garde, waar ze het heel warm van krijgt. Hawke draagt een hevige pijn met zich mee. Dat weet Poppy, omdat ze dat met haar gave kan aanvoelen. Ook kan ze pijn verzachten.

Tijdens een wandeling langs de jacaranda’s in de tuin wordt een van haar wachters vermoord door een afvallige: iemand die steun geeft aan het gevallen koninkrijk Atlantië. De hertog en hertogin stellen een nieuwe wachter aan en dat is Hawke. Dan wordt het verhaal heel interessant.

Poppy is als de dood dat Hawke haar herkent en haar gaat verraden bij de hertog en hertogin. Maar dat gebeurt niet. Hawke komt juist voor Poppy op. Wanneer de hertog haar lelijk noemt, noemt Hawke haar mooi; wanneer de priesteres Poppy wil slaan, houdt Hawke haar tegen. Poppy begint te denken dat Hawke haar niet herkent, maar niets is minder waar. Hij probeert Poppy te laten leven. Een liefde, die verboden is, maar wel gebeurt. Poppy begint aan alles te twijfelen: wil ze wel aan de goden worden gegeven?

Dit boek is honderd procent de moeite waard. Enorm verslavend!

Schaduw in het vuur

Schaduw in het vuur is het eerste deel in de spin-off serie Flesh and Fire van Bloed en as. In Schaduw in het vuur volgen we prinses Seraphena, die door een eeuwenoude afspraak tussen de oergod van de Dood en een eerdere koning beloofd is aan de oergod van de Dood.

Door die afspraak heeft Sera nooit haar eigen leven kunnen bepalen. Wat niet veel mensen weten, is dat Sera helemaal niet opgeleid is tot de goed beschermde Maagd. Nee, ze is getraind tot sluipmoordenaar en heeft de taak om de oergod van de Dood te verzwakken en te vermoorden. Dat kan maar op één manier: hij moet van haar gaan houden. Op haar zeventiende zit ze in de Schaduwtempel klaar voor de oergod.

Als hij er uiteindelijk is, gebeurt er iets onverwachts. De god neemt haar niet mee en vertrekt weer, tot ongenoegen van haar familie. Zij geloven namelijk dat als Sera de god eenmaal heeft gedood, het een einde zou maken aan de vreselijke Rot die over het land verspreid. De Rot zorgt ervoor dat gewassen niet meer groeien, waardoor veel mensen in armoede en onvrede leven.

De jaren die volgen zijn erg eenzaam voor Sera. Haar moeder kan haar niet uitstaan, net zomin als haar bedorven stiefbroer. Sera vindt haar eigen leven niks meer waard. Maar op een donkere avond, wanneer ze drie goden betrapt op het moorden van een gezin, ontmoet ze de god As en begint langzamerhand alles te veranderen.

Mocht je van de eerdere serie Bloed en as hebben genoten, dan zal dit boek vol spanning, romantiek en fantasy je ook niet teleurstellen.

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven