De Boekenkrant tipt: 4 YA-boeken om van te griezelen

Pompoen uitgehold, nepspinnen neergezet en griezelige snoepjes gehaald? Dan ben je al helemaal klaar voor Halloween volgend weekend. De tijd van het jaar om enge verhalen te lezen. De Boekenkrant tipt vier YA-boeken, van een enge thriller tot duistere sprookjes. Doe de lichten uit, steek een kaarsje aan en griezelen maar.
Maren Stoffels, Fright Night, Uitgeverij Leopold, 176 pagina’s (€ 14,99)


Fright Night

Voor wie echt van griezelen houdt is Fright Night een aanrader. Dit is een spannende jeugdthriller over vijf jongeren die zich opgeven voor een angstaanjagende Fright Night. Ze brengen de nacht door in een bos, waar ze oog in oog komen te staan met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?

Vijf jongeren gaan het bos in.

Een van hen zal de nacht niet overleven.

En een van hen is de moordenaar.


Daniëlle Bakhuis, Het huis zonder einde, Uitgeverij Van Goor, 136 pagina’s (€ 12,99)

Het huis zonder einde
Wil je liever een boek lezen waarvan je de hele tijd op het puntje van je stoel zit van spanning en dat je je nachtrust kan kosten? Dan is het boek Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis het boek voor jou! Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…


Melissa Albert, Hazelwoud, Uitgeverij Moon, vertaling: Merel Leene, 336 pagina’s (€ 21,99)


Hazelwoud
Als je een fan bent van duistere sprookjes en spanning is Hazelwoud het boek om te lezen. De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed Het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen. Alice’ moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder achterlaat: BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD.

Samen met klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch gaan ze naar het Hazelwoud. Hij helpt haar maar al te graag, maar Alice vraagt zich af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Ransom Riggs, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Uitgeverij Clavis, vertaling: Tine Poesen, 336 pagina’s (€ 21,95)

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Of houd je toch meer van mysterie en griezelige verhalen?

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven.

Benieuwd geworden? Bestel deze boeken bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht. 

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven