Boekpresentatie Meedogenloos

Gister was het voor Natasza Tardio eindelijk zover; de boekpresentatie van haar nieuwe boek Meedogenloos vond plaats in Boekhandel Venstra in Amstelveen.

Aan een grote houten tafel tussen de kookboeken zit een twintigtal mensen op Natasza Tardio te wachten. Zodra ze binnenkomt, vliegen de eerste bekende van de schrijfster op haar af. ‘Van de spanning kon ik niet slapen,’ hoor ik haar zeggen. Klinkt logisch: als winnares van de Jonge Jury Debuutprijs 2014, zijn de verwachtingen van een nieuw boek natuurlijk erg hoog gespannen.IMG_1364

Meedogenloos gaat over de verdwijning van de vijftienjarige Isra. Haar beste vrienden Lukas en Lieke denken dat ze in ontvoerd door haar vriend Mo, maar de politie is daar niet zo zeker van. Al helemaal niet wanneer ze erachter komen dat Isra met Mo op het vliegtuig is gestapt richting Hatay; een bekende route voor Syrië-gangers. Is Isra vrijwillig naar Syrië gegaan? Of is ze gedwongen door haar vriend Mo? Lieke en Lukas besluiten met de hulp van misdaadjournalist Simon van der Pol Isra terug proberen te halen naar Nederland.

IMG_1360Om half drie overhandigt de schrijfster haar eigen boek aan John van den Heuvel. Ongeveer een jaar geleden schakelde Tardio tijdens het schrijven de hulp in van deze misdaadjournalist. Van den Heuvel wist haar te helpen met het creëren van een belangrijk personage: Simon van der Pol, die net als Van den Heuvel misdaadjournalist is.

IMG_1365 In verband met de nieuwe vorderingen in de zaak van Willem Holleeder kan John van den Heuvel niet meer dan tien minuten aanwezig zijn bij de boekpresentatie. Na een dikke knuffel, een fles wijn en bloemen van Tardio als dank voor zijn hulp, vliegt hij er dan ook weer vandoor. De schrijfster neemt vervolgens ruim de tijd om boeken te signeren die het publiek aanschaft. In elk boek schrijft zij een persoonlijk verhaaltje. Een aantal gelukkigen krijgt zelfs een unieke miniatuurversie van Meedogenloos met een persoonlijke noot. En wij zouden de Boekenkrant niet zijn, als wij niet zo’n exemplaar weten te bemachtigen!

In de mei-editie van de Boekenkrant zal een interview staan met Natasza Tardio.

Boekgegevens

Natasza Tardio, Meedogenloos, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 0954 7 (€ 13,95)

Berichten gemaakt 867

Eén gedachte over “Boekpresentatie Meedogenloos

  1. Super leuk om dit verslag van de boekpresentatie te lezen.
    Wegens omstandigheden kon ik niet aanwezig zijn en nu is het toch of ik er een klein beetje bij was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven