My Independent Bookshop: ‘een heel, heel goed iets’

Er is sinds kort een nieuw online platform dat de strijd aanbindt met webshops die boeken verkopen: My Independent Bookshop.

My Independent Bookshop is een initiatief van Penguin Random House, de grootste uitgeverij ter wereld. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om uit hun favoriete boeken een persoonlijke boekwinkel samen te stellen, nieuwe boeken te ontdekken en aan te raden. Tot zover lijkt de site niet veel te verschillen van Amazons platform Goodreads, maar een cruciaal onderdeel van My Independent Bookshop is de mogelijkheid om titels direct aan te schaffen. Een percentage van de prijs gaat in dat geval naar een onafhankelijke boekhandel naar keuze. Bij een papieren boek is dit vijf procent, bij een e-boek acht.

Inmiddels hebben ruim zeventig onafhankelijke Britse boekhandels zich al aangesloten bij MIB. Grote ketens zoals Waterstones doen er niet aan mee, want het initiatief is volledig bedoeld om onafhankelijke boekhandels te steunen, zo zegt een woordvoerder van Penguin Random House. Een aantal bekende schrijvers heeft al steun aan het nieuwe platform betuigd: auteur Terry Pratchett omschrijft het als ‘een heel, heel goed iets’.

My Independent Bookshop is na een bèta-fase van een maand gelanceerd voor het grote publiek. Tot nu toe is aanmelden wel alleen mogelijk voor gebruikers woonachtig in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: nrc.nl/boeken, theguardian.com, myindependentbookshop.co.uk

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven