Boekfragment: Vertrouw me maar

Vertrouw me maar van Marlies Slegers is een geweldig verhaal voor kinderen vanaf tien jaar. Je leest het in één adem uit. Ondertussen leer je over de mogelijke gevaren van internet en online ‘vrienden’. Vertrouw me maar kost tot 30 april 2016 € 9,99 (daarna € 12,99).

Kaat typt het adres in van MyFriendz. Ze kijkt naar haar eigen profiel. Jammer, geen berichten. Ook niet van DJ15. Ze hebben gisteravond wel weer een tijdje gechat en hij heeft wéér gevraagd of ze haar webcam eens aan wilde zetten, zodat hij haar kon zien. En dus had ze haar webcam aangezet en even gezwaaid. Hij had gezegd dat ze mooi was, veel mooier en knapper dan hij gedacht had. Kaat had gebloosd. Een jongen van 15 die háár leuk vond. Ze had gevraagd of hij zijn webcam ook aan wilde doen, maar die bleek kapot te zijn. Jammer. Anders had ze met hem kunnen skypen. Maar hij vond het wel erg fijn om haar te zien, en hij vroeg of ze voortaan altijd haar webcam aan wilde zetten.
Ze klikt nu door naar de site van Emma en bekijkt het filmpje van Emma’s kleuterzusje, die heel lief – en vals – een liedje zingt. Hé, als ze nou eens haar mobiel mee op kamp neemt… Dat mag eigenlijk niet, staat in het reglement, maar ze kan er in de tent stiekem leuke filmpjes mee maken en die op MyFriendz zetten. Ze geeuwt en rekt zich uit. Net als ze uit wil loggen, verschijnt er een oplichtend icoontje onderaan in beeld. DJ15 is online

15 BF 0,25 Kluitman Vertrouw me maar afb

Boekgegevens

Marlies Slegers, Vertrouw me maar, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 2476 2 (tot 30 april € 9,99, daarna € 12,99)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie maart 2016

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven