Boekfragment: Liefde zonder oordeel

Miriam werkt in een verzorgingstehuis als vrijwilligster. Als ze Gideon tegenkomt, een jonge man die door een ongeluk in een rolstoel zit, begint ze verboden gevoelens voor hem te krijgen. 

‘Hier is het toch wel lekker, hè?’ zeg ik als we bij de eendenvijver zijn. Gedachteloos rol ik mijn mouwen op en doe bij hem hetzelfde. Hij heeft gespierde onderarmen. Echte mannelijke armen vol met tatoeages. Meestal vind ik die dingen lelijk, maar bij hem zou ik wel willen kijken hoe de tekeningen verder lopen. En dat niet alleen, ik zou graag willen weten hoe het voelt om die armen om me heen te voelen. 

Ik bekijk hem aandachtig en fantaseer. ‘Ik heb een feestje morgen,’ zeg ik uiteindelijk. Het brood van mijn lunch gooi ik in stukjes in het water, er komt meteen een leger met gekwaak op af. ‘Mijn schoonouders zijn veertig jaar getrouwd. Veertig jaar met mijn monster in law. Daar word je toch niet blij van?’  

Te laat heb ik door dat ik die laatste zin hardop heb uitgesproken. Dat gebeurt me de laatste tijd wel vaker, vooral in de buurt van Gideon. Vanuit mijn ooghoek probeer ik zijn reactie te peilen. Die is er niet. Hij staart nog steeds voor zich uit.  

‘Ze is een dictator, en de hele familie is daar gelukkig mee. Hoeven ze zelf niet na te denken. Ik denk dat mams zelfs de poepmomenten van paps bepaalt, en dat hij daar nog om klapt ook.’ Naast me klinkt een soort van gegrom. Als ik opzijkijk, zie ik dat hij zijn gezicht van me heeft afgewend. 

‘Gideon?’ Ik probeer hem aan te kijken, maar hij staart voor zich uit. Zijn lippen zijn opeengeperst.  

‘Je lachte.’ Het klinkt bijna als een verwijt. Snel herstel ik me. ‘Je lacht!’ Een euforisch gevoel maakt zich van me meester. Zou het dan toch gaan lukken? Ik ben zo blij dat ik hem bijna zou willen zoenen.  

Oké, dat dacht ik dus echt. 

Ik denk het nog steeds. Dat kan niet, en dat mag niet.  

Boekgegevens

Anne May, Liefde zonder oordeel, Dutch Venture Publishing, 130 pagina’s (€ 12,50) 

www.dutchventurepublishing.nl 

Dit interview verscheen eerder in de Boekenkrant, editie februari 2021.  

Interesse? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht. 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven