BOEKBERICHT – Teken van leven

Dit keer geen moordzaak die zij voor de krant moet oplossen, maar een intens drama in eigen kring: haar teruggekeerde man wordt in Somalië ontvoert en de gijzelnemers eisen een enorm losgeld. Stijf van de spanning moet Bengtzon deze aanslag zien te overwinnen.

Het lijkt bijna niet mogelijk maar elk boek van Liza Marklund lijkt weer beter dan het vorige. Het is zo veel meer dan een spannend verhaal, terwijl het dat in feite toch nog steeds is. Droog, zonder zijpaden en onnodige uithalen of langdradige terugblikken weet Marklund de lezer meteen te boeien. De karakters zijn logisch opgebouwd en levensecht beschreven, het plot rammelt nergens en het spetterende einde is begrijpelijk en tegelijk een enorme verrassing.

De Zweedse schrijfster pakt nu eens niet alleen de problemen in haar eigen land aan, maar richt zich nu ook nadrukkelijk op de Afrikaanse uithoek waar armoede en oorlog hebben geleid tot banditisme en piraterij, waar al jaren geen overheid meer is en waar het recht van de sterkste alles overheersend is. Bengtzons man is met een EU-delegatie afgereisd naar Kenya. Een begeleid uitstapje naar Somalië wordt het gezelschap noodlottig als ze worden overvallen en in de wildernis worden opgesloten. Door deze situatie raakt Bengtzon de laatste restjes van haar welvaart en welzijn kwijt…
Liza Marklund, Teken van leven, Uitgeverij De Geus, ISBN 978 90 445 1658 6 (€ 19,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven