De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 juni

---

Red Colette! 

Een tijd geleden noemde ik in de column op deze plek Antiquariaat Zandbergen. Een groot magazijn met 150.000 boeken waarvan de eigenaar met pensioen ging. Ik weet niet precies wat er daarna met de zaak gebeurde, maar via via heb ik meegekregen dat de boeken niet verloren zijn gegaan.  
Vandaag komt een ander antiquariaat in het nieuws omdat ze met uitsterven wordt bedreigd. Het gaat om Colette, een begrip in de Reinkenstraat in Den Haag. De nu 80-jarige eigenaar heeft de winkel ruim 25 jaar bestierd, zonder dat er internet aan te pas kwam. Wat blijkbaar begon met een kast Russische literatuur, is uitgegroeid tot een overvol pand waar je je een weg moet banen door een boekenjungle. Omdat er al een paar jaar geen opvolger gevonden kon worden, heeft een groep van acht buurtgenoten een plan gemaakt voor een coöperatie. Er wordt nu geld opgehaald voor bijvoorbeeld aanleg van een nieuw elektriciteitsnet, een nieuwe deur, maar bovenal moet er veel gecatalogiseerd en uitgemest worden. Ik wens hen veel succes en kom met plezier eens langs als het opnieuw een bloeiende onderneming is! Wie nieuwsgierig is naar de crowdfundingsactie, ziet op de homepage van voordekunst.nl de juiste button. 

 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com 

---
Actie: neem nu een abonnement op de Boekenkrant en krijg een gratis boek

Actie: neem nu een abonnement op de Boekenkrant en krijg een gratis boek

In samenwerking met Uitgeverij Orlando bieden wij u een speciale actie aan: als u nu een abonnement op de Boekenkrant neemt, ontvangt u een gratis exemplaar van De achtbaantester van Nancy Olthoff. Deze actie loopt van 10 juni t/m 28 juni 2021.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Nu verschenen: boekenbijlage van de Militaire Courant, juni 2021

Nu verschenen: boekenbijlage van de Militaire Courant, juni 2021

Deze maand is er bij de Boekenkrant een bijzondere bijlage verschenen: een boekenbijlage van de Militaire Courant. Vol boeken over (militaire) geschiedenis en verhalen van veteranen. De Militaire Courant is een andere uitgave van onze redactie. In deze boekenbijlage hebben wij de beste recensies en interviews gebundeld, die eerder in de Militaire Courant zijn verschenen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Dossier: Migrantenliteratuur over vluchten

Dossier: Migrantenliteratuur over vluchten

Er zijn mensen die dingen meemaken waarvan je hoopt dat je het zelf nooit mee hoeft te maken, zoals op de vlucht zijn en niet meer in je eigen land kunnen blijven wonen. Gelukkig zijn er veel vluchtelingen die hun verhaal op papier hebben gezet. Met hen mogen we meekijken tijdens hun vlucht, maar ook daarna. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-leesclub: Wij zijn licht

Boekenkrant-leesclub: Wij zijn licht

2021 is het vijftiende jubileumjaar van de Boekenkrant, en dat vieren we dit jaar met een aantal online leesclubs! De vierde editie vindt plaats op 6 juli, over het boek Wij zijn licht van Gerda Blees.  Met deze debuutroman werd Gerda Blees dit jaar genomineerd voor de Libris Literatuurprijs én won ze de Boekhandelsprijs 2021. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De Boekenkrant tipt 3 titels True crime

De Boekenkrant tipt: True Crime

Thrillers, maar dan écht: Van Tiger King tot The Ted Bundy Tapes, true crime is altijd iets geweest wat mensen fascineert. Behalve enorm bekende Netflix-series zijn er ook boeken die over echte misdaden gaan, over moord, criminele werelden en de psyche die daar achter zit. Juni is de maand van het Spannende Boek, daarom tippen wij drie bloedstollende true crime-boeken.  

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview Liselotte Idema: Je kunt er ook écht bij zijn

Interview Liselotte Idema: Je kunt er ook écht bij zijn

Journalist Liselotte Idema heeft al heel wat van de wereld gezien en vertelt daar graag over. Een wereldreis van een half jaar heeft ertoe geleid dat ze haar debuutroman Waar ik liever niet kom heeft geschreven, waarin de hoofdpersoon, Caroline, gaat backpacken door Azië.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Lily’s reis naar de werkelijkheid

Lily is het debuut van Tom De Cock, medeoprichter van de jongerenzender MNM en zelf ook vader. Zijn ervaring bij MNM heeft duidelijk geholpen bij het schrijven van dit jeugdboek: het gaat over een tienermeisje dat influencer is en opgroeit in een nieuw technologisch tijdperk waarin mensen ook gedwongen zijn door een virus thuis te blijven. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Non-fictie

Echt gebeurd - Op papier

Boekfragment Echt gebeurd – op papier

Na 12,5 jaar voorstellingen bij Toomler en een mega populaire podcast is er nu eindelijk ook Echt gebeurd in boekvorm! De 72 beste echt gebeurde verhalen van bekende en minder bekende vertellers.   

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Spoken uit het verleden

Recensie: Spoken uit het verleden

Zolang beschaving bestaat, zullen crisisperiodes de kop opsteken. In ons zoeken naar begrip en remedie is het verleidelijk deze naast een historisch voorbeeld te leggen. Dit levert echter zelden gave kopieën op. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com