Nu verschenen: boekenbijlage van de Militaire Courant, juni 2021

Deze maand is er bij de Boekenkrant een bijzondere bijlage verschenen: een boekenbijlage van de Militaire Courant. Vol boeken over (militaire) geschiedenis en verhalen van veteranen.

De Militaire Courant is een andere uitgave van onze redactie. In deze boekenbijlage hebben wij de beste recensies en interviews gebundeld, die eerder in de Militaire Courant zijn verschenen. Zo lees je onder meer over de Koude Oorlog in De wereld van Darp van Frank Westerman, over de geschiedenis van het Nederlandse leger in Van wereldmacht tot ‘braafste jongetje’ van Christ Klep en over het belang van herdenken in het kinderboek Owen en de soldaat van Lisa Thompson.
Ook spreken we een aantal veteranen die hun bijzondere verhalen optekenden in een boek. Zo vertelt Edwin de Wolf in zijn boek Kampioen op één been over zijn missie in Bosië, waar hij zijn been verloor. Nu is hij lid van de organisatie van Invictus Games. Maaike Hoogewoning is eerste luitenant en operatieassistente, en vertelt over het contrast tussen haar werk in Nederland en haar werk tijdens een missie in Afghanistan. Ten slotte schreef Norman Jansen een roman over mensenhandel, gebaseerd op zijn ervaringen bij de Koninklijke Marechausee, Een gemakkelijke prooi. En nog veel meer!

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Mirjam Mulder, hoofdredacteur Boekenkrant

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven