Zuid-Afrika verschenen in reisgidsenserie Insight Guides

Uitgeverij Cambium heeft in haar serie Insight Guides een volledig nieuwe Nederlandstalige editie van Zuid-Afrika uitgebracht.

PROMOTIE – De 384-pagina’s tellende reisgids gaat uitvoerig in op onder andere de geschiedenis, bevolking, cultuur, politiek en economie, natuur, kunst en de keuken van Zuid-Afrika. Daarna komen alle toeristische bezienswaardigheden aan bod inclusief de kleine koninkrijken Swaziland en Lesotho. Aparte themastukken worden gewijd aan specifieke onderwerpen zoals: Zoeloes, Mandela, De olifantenclan, Het leven in de townships, de goudmijnen, Kaapse wijnen en de zuidelijke sterrenhemel.

Praktische reis- en verblijfsinformatie komt in het laatste hoofdstuk aan bod. De gids telt circa 500 kleurenfoto’s – waaronder vele paginagroot – alsmede 19 land-, streek- en stadsplattegronden. Op deze kaarten worden de bezienswaardigheden door middel van een cijfer of letter aangeduid, die weer verwijzen naar de corresponderende nummers in de tekst. Een foto van Springbokken bij zonsondergang siert de cover.

De beste tips
De reisgids opent met een aantal van de beste bezienswaardigheden en andere hoogtepunten van het land met onder meer de Tafelberg, het Krugerpark, Kaapse wijnlanden, safari’s, avontuurlijke activiteiten en de leukste gezinsattracties.
Daarna wordt over 50 bladzijden de geschiedenis, kolonisatie, welvaart, apartheid, politiek en economie beschreven. Volgende hoofdstukken beschrijven karakteristieke thema’s zoals Architectuur, Podiumkunsten en muziek, Literatuur, Sport en Eten.

Toeristische bezienswaardigheden
Verdeeld over bijna 200 pagina’s wordt toeristisch Zuid-Afrika beschreven. De reis begint in Kaapstad en de Westkaap waar u walvissen kunt observeren en weelderige wijngaarden kunt bezoeken. Daarna via de Tuinroute van Mossel Bay naar Port Elisabeth. Langs de Indische Oceaan via de Oostkaap op weg naar Durban en de subtropische kusten van KwaZulu Natal. Dan via het binnenland naar de Drakensbergen en verder door de glooiende hoogvelden van Vrijstaat naar de provincie Gauteng met Johannesburg als economisch hart. Daarboven ligt weer het immens grote Kruger National Park waar u met eigen ogen de Big-5 kunt bewonderen. Geniet van de zuidelijke sterrenhemel of maak een klassieke treinreis door dit prachtige land.

Praktische informatie
Het laatste hoofdstuk behandelt praktische reisinformatie. Onderwerpen als vervoer, accommodatie, klimaat, eten, (buiten)activiteiten, uitgaan, kunst, winkelen, geld, festivals, sport, safari’s en talloze nuttige adressen. 19 kaarten en plattegronden en meer dan 500 kleurenfoto’s plus een uitgebreide index maken deze gids compleet.

Cover-Zuid-Afrika

Boekgegevens

Insight Guide Zuid-Afrika, Uitgeverij Cambium, ISBN 978 90 6655 441 2 (€ 24,90)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven