ZomerZinnen met o.a. Herman Brusselmans, Leon de Winter, Jessica Meijer en Esther Gerritsen

Zaterdag 22 juni vindt in Meppel de zesde editie van het provinciaal literair midzomerfestival ZomerZinnen plaats. Schouwburg Ogterop en omgeving is die dag het zinderend middelpunt van vele literaire ontmoetingen. O.a. Leon de Winter, Jessica Durlacher, Esther Gerritsen en Herman Brusselmans komen.

Maxim Februari, in Coevorden geboren als Marjolijn Drenth en nu actueel met zijn boek over geslachtsverandering en de in Meppel geboren Peter de Zwaan, wiens De bruiloften van Annika Kommer is genomineerd voor de Gouden Strop 2013. Natuurlijk is er ook ruimte voor regionale auteurs en aanstormend talent. Daarnaast komen stadsdichters uit het hele land inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen onder aanvoering van Meppeler stadsdichter Hayat Ezzeroili tijdens de stadsdichtersconferentie. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor Dichter des Vaderlands Anne Vegter. Naast veel schrijvers treden ook fantastische muzikanten op. The Amazing Stroopwafels zorgen, na de opening om 16.00 uur, voor een gezellige festivalsfeer voor Schouwburg Ogterop. Corrie van Binsbergen verbindt met haar wisselend Toonkwintet en de dichter Toon Tellegen literatuur en muziek. De Friese singer-songwriter en ex-punker Jankobus Seunnenga brengt een ode aan Louis Couperus. En het Broken Brass Ensemble staat garant voor een swingend slot van de zesde editie van Zomerzinnen. Meppel is vanaf juni de culturele gemeente 2013-2014 van Drenthe en presenteert onder de noemer Meppel Maakt ‘T een breed scala aan activiteiten. Met ZomerZinnen gaat het culturele jaar van start. Het festival heeft als thema: de rode draad. In de programmering zal die rode draad op allerlei manieren opduiken. Vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur zijn er lezingen, interviews, workshops, theatrale verrassingen en muzikale optredens binnen en buiten de Schouwburg en in de nabijgelegens school Stad en Esch. ZomerZinnen wordt georganiseerd door Stichting ZomerZinnen in samenwerking met Schouwburg Ogterop, Bibliotheek Meppel, Biblionet Drenthe, Kunst & Cultuur, Huub van de Taol en De Literaire Hemel. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Kaarten à € 10,00 zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.schouwburgogterop.nl of via 0522 25 42 42. Zie voor meer informatie over de programmering www.zomerzinnen.nl.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven