Wie is er voor een young adult-boekenweek?

Vorige week is er een campagne gestart voor een young adult-boekenweek. Zowel uitgevers als boekhandelaren doen mee aan de actie.

Lisa Snijders, mede-eigenaar van Boekhandel Stevens uit Hoofddorp, kwam met het idee een petitie te starten om het CPNB ervan te overtuigen dat een young adult-boekenweek echt nodig is.  Uitgeverijen zoals Lemniscaat en Blossom Books die onder andere young adult-boeken publiceren, hebben al laten weten enthousiast te zijn over de petitie. Met initiatieven als de ‘Maand van het spannende boek’ en de ‘Maand van de filosofie’ worden bepaalde genres al in het zonnetje gezet, maar voor jongeren is er volgens Snijders nog niets. De initiatiefneemster streeft naar minimaal tienduizend handtekeningen en zal deze dan aan de directeur van het CPNB, Eppo van Nispen, presenteren.

Verscheidende boekenvakkers hebben al aangegeven het belangrijk te vinden dat er meer aandacht komt voor het YA-genre. Zowel de Kinderboekenweek als de Boekenweek richten zich niet specifiek op jongeren. In Vlaanderen hebben ze al een jeugdboekenweek, maar in Nederland is dat helaas nog niet het geval. Snijders heeft laten weten dat het niet per se een boekenweek hoeft te zijn – een YA-weekend of YA-nacht kan tevens uitkomst bieden. Ook benadrukt ze dat het niet haar campagne is, maar dat iedereen er iets aan mag toevoegen.

Ben jij ook voorstander van een Young Adult-boekenweek? Hier kun je de petitie ondertekenen!

Bron: boekblad.nl/ persberichten.villamedia.nl

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven