Simon van der Geest schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2015

We zijn net bekomen van de jubilerende Kinderboekenweek of we kunnen ons alweer verheugen op de volgende editie. Tijdens de Kinderboekenweek 2015 staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar! Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2015.

Van der Geest groeide op in een klein dorpje tussen de weilanden. Zijn liefde voor theater bracht hem ertoe de theaterdocentenopleiding te gaan volgen. Daar ontdekte hij dat zijn hart lag bij het schrijven en hij volgde de toneelschrijfopleiding. Naast toneelstukken begon hij te werken aan verhalen en gedichten voor kinderen en in 2009 verscheen zijn debuut, Geel gras. Voor zijn Odyssee-bewerking Dissus en voor zijn jeugdroman Spinder kreeg hij in respectievelijk 2011 en 2013 een Gouden Griffel. In het voorjaar van 2015 verschijnt zijn nieuwste boek, Spijkerzwijgen.

Raar, maar waar! is dus het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij aan den lijve ondervinden, maar óók door er boeken over te lezen. De boeken die vragen stellen en antwoorden geven komen deze Kinderboekenweek in de spotlights te staan. De 61ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015.

Bron: CPNB
Foto: Flickr

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven