Waanzinnige schrijfwedstrijd

Vorig jaar deden er ruim 1.800 personen mee aan de Boekenweekschrijfwedstrijd. Meer dan genoeg reden om ook dit jaar samen met reisorganisatie Djoser en Nederland Schrijft een ‘waanzinnige’ editie te organiseren van de schrijfwedstrijd.

Niet alleen schrijvers, artiesten en coryfeeën zetten voor de Boekenweek hun ervaring met waanzin op papier. De openbare bibliotheken en reisorganisatie Djoser slaan de handen ineen om iedereen een inspirerende Boekenweek te bezorgen met deze bijzondere schrijfwedstrijd. De opdracht luidt: beschrijf een verhaal gekoppeld aan het thema waanzin van maximaal 1000 woorden. Juryvoorzitter van de Boekenweekschrijfwedstrijd is auteur Ronald Giphart. Hij kiest niet alleen de mooiste verhalen uit, hij beloont ze ook. De schrijvers van de vijf beste, mooiste of ontroerendste verhalen worden door Ronald Giphart meegenomen op een ontdekkingsreis naar een waanzinnige bestemming: IJsland.

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2015 kunnen verhalen worden ingestuurd via boekenweek.nl/schrijfwedstrijd. Op het schrijversplatform Nederland Schrijft worden alle verhalen gepubliceerd.

Foto: Merlijn Doomernik

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven