Terugkeer van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine zijn terug. De kaart der dagen is het eerste deel in een nieuwe young adult-trilogie van bestsellerauteur Ransom Riggs.

PROMOTIE – De bijzondere wereld en de gewone wereld lijken in dit nieuwe boek eindelijk te versmelten. Jacob Portman is terug in zijn eigen Florida, maar ditmaal samen met zijn vrienden en mevrouw Peregrine. De jongen die zich altijd een outsider heeft gevoeld, moet er nu voor zorgen dat de bijzondere kinderen onopvallend opgaan in het normale bestaan.
Maar dan ontdekt het stel dat Jacobs overleden grootvader Abe een geheim had. Een verborgen bunker, maar vooral een verborgen verleden. Jacob en de kinderen zien geen andere optie dan opnieuw in het avontuur te springen. Ook als ze daarvoor dwars door Amerika moeten reizen. En ook als dat volstrekt tegen de zin van mevrouw Peregrine is.
‘Het is raar wat het verstand kan verwerken en waar het zich tegen verzet. Ik had net een onwerkelijke zomer beleefd: ik was terug in de tijd gereisd, had onzichtbare monsters getemd, was verliefd geworden op het ex-vriendinnetje van mijn grootvader, en zij was een meisje dat nooit ouder werd – maar nu pas, in het gewone heden, in een voorstad van Florida, in het huis waarin ik was opgegroeid, kon ik mijn ogen nauwelijks geloven.’

Eerder kwamen bij Clavis al de drie delen van de eerste trilogie uit: De kinderen van mevrouw Peregrine, Omhulde stad, Bibliotheek der zielen. Daarnaast verscheen Bijzondere vertelsels, tien geïllustreerde verhalen over de geschiedenis van de bijzondere wereld.
Rode draad in de romans van Ransom Riggs zijn de oude foto’s die hij vond op rommelmarkten. Rond die intrigerende beelden bouwde hij een compleet universum van wonderbaarlijke personages en angstaanjagende monsters. Het resultaat: miljoenen verkochte exemplaren, een verfilming door Tim Burton én natuurlijk een handvol onvergetelijke boeken.

Over de auteur
Ransom Riggs (1979) groeide op in Florida. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en Film aan de University of Southern California. Hij woont nu in Los Angeles met zijn vrouw Tahereh Mafi, die ook auteur is.

Kijk voor meer informatie op: www.clavisbooks.com.

Boekgegevens

Ransom Riggs, De kaart der dagen, vertaling: Tine Poesen, Uitgeverij Clavis, 504 pagina’s (€ 22,95)

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven