Shakespeare helpt bij wraakactie

Dat wraak een belangrijke rol speelt in de toneelstukken van Shakespeare was allang bekend, maar dat zijn werk ook als instrument kan dienen voor een wraakactie is nieuw. Nadat een Britse man online een Playstation 3 en diverse spellen had gekocht, maar deze niet geleverd kreeg, besloot hij toneelstukken van Shakespeare naar de verkoper te sms’en, zodat diens telefoon overstelpt zou worden met berichten.

De uit Bristol afkomstige Edd Joseph kocht de spelcomputer twee weken geleden via internet voor 95 euro. Toen bleek dat hij was opgelicht en hij de Playstation met bijbehorende spellen niet zou ontvangen, zinde de 24-jarige grafisch ontwerper op wraak. “Ik was zwaar geïrriteerd en ik probeerde een manier te bedenken om meer macht over de situatie te krijgen, omdat ik me zo hulpeloos voelde. Mijn eerste gedachte was dat ik kon doen alsof ik erachter was gekomen waar de verkoper woonde, maar dat was eigenlijk nogal een cliché en zou hem totaal niet raken. Toen bedacht ik me opeens dat je dingen van internet kunt kopiëren naar een sms’je. Ik dacht na over wat ik hem zou kunnen sms’en en kwam uit op een heel lang boek, waarna ik hem uiteindelijk Macbeth heb opgestuurd.”

Omdat Joseph een abonnement heeft waarmee hij onbeperkt kan sms’en, kost het versturen van de berichtjes hem geen cent. Bovendien is hij met zijn iPhone nauwelijks tijd kwijt aan zijn wraakactie, want hij hoeft de sms’jes niet een voor een te versturen. Het volstaat om Shakespeares tekst in een berichtje te plakken en op verzenden te klikken. Zijn telefoon breekt de tekst vervolgens zelf af in sms’jes van 160 tekens. In totaal worden de 37 werken van Shakespeare in bijna 30.000 aparte sms’jes opgedeeld.

Jospeh begon afgelopen donderdag met het versturen van de toneelstukken en bleef er ook tijdens het weekend mee doorgaan. Op dit moment heeft hij al 22 toneelstukken verstuurd, waaronder Hamlet, Macbeth en Othello, die samen goed zijn voor 17.424 sms’jes. Voor het verzenden van Shakespeares overige 15 werken heeft hij nog een paar dagen nodig, waardoor de telefoon van de verkoper bijna een week lang onophoudelijk zal afgaan.

Joseph kijkt door zijn actie met nieuwe ogen naar het werk van Shakespeare.  “Ik ben geen letterenstudent en ook niet per se een fan van Shakespeare, maar je zou kunnen zeggen dat ik zijn toneelstukken opnieuw ben gaan waarderen – en dan vooral de lange.”

Bron: Bristol post

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven