Rollatorracen op het Kinderboekenbal

De bezoekers van het Kinderboekenbal zagen er gisteravond wel heel oud uit voor hun leeftijd: kinderen strompelden binnen met wandelstokken, grijs haar en uilenbrillen. Hoe kan het ook anders? Opa’s en oma’s staan immers in de spotlights tijdens deze Kinderboekenweek. Hoofdredacteur Anouk was erbij.

De Kinderboekenweek wordt traditiegetrouw geopend met het Kinderboekenbal: een bonte avond boordevol optredens, spelletjes en snoep. Dit jaar werd het evenement georganiseerd in de Haarlemse Philharmonie. De avond werd geopend met een spetterende show, met optredens van Kinderen voor Kinderen, Elastic Fantastic, de Zandtovenaar, bejaardenkoor Lust for Life en zanger Brace. En natuurlijk Dolf Verroen en Floor Rieder, die het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek schreven. Hoogtepunt was de uitreiking van de Gouden Griffel aan Anna Woltz. Zij won de prijs voor haar boek Gips.

Prachtig natuurlijk, al die optredens – maar daarna begon het feest pas echt. Waar op het Boekenbal voor volwassenen altijd volop gedanst wordt, is het Kinderboekenbal vooral een plek om lekker te spelen. In alle gangen van het gebouw was wel iets leuks te doen, geheel in opa-en-oma-stijl: van rollatorracen en oudhollandse bordspelletjes tot een verkleed-je-als-opoe-modeshow. Ook ik waagde me aan dit verkleedpartijtje: ik werd met grote bril en grijze pruik op de foto gezet. Daarnaast is het Kinderboekenbal dé plek om je favoriete schrijvers te ontmoeten. Grote helden als Jacques Vriens, Tosca Menten en Ted van Lieshout liepen allemaal rond om handtekeningen uit te delen. Een krabbel van een auteur in je nieuwe boek – er is toch geen mooiere manier om je Boekenweek te beginnen?

De Kinderboekenweek – met thema ‘Voor altijd jong!’ – duurt van 5 tot 16 oktober. Kijk voor meer info op www.kinderboekenweek.nl.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven