Recensie: Post uit het verleden

Vijf vriendinnen gaan samen op zomervakantie naar Italië. Het begint als een prachtige en gezellige vakantie, maar het zal al snel veranderen in een nachtmerrie. Vier van de vriendinnen keren terug naar huis, maar wat er met de vijfde is gebeurd, blijft een groot geheim. Jaren later ontvangt Charlie een oude ansichtkaart, die oude herinneringen en geheimen oproept.
Nadine Barroso • Auteur • De Crime Compagnie
Nadine Barroso

Sietske Bierma
Dodelijke cocktail is de nieuwste thriller van Nadine Barroso. Het begint met een proloog: op de achtste dag van hun zomervakantie ontdekken vijf
vriendinnen iets gruwelijks. ‘Hij is dood! O, mijn god, hij is dood!’ Deze proloog wekt direct je nieuwsgierigheid omdat je je afvraagt wat er aan deze gebeurtenis is voorafgegaan. Daarna maakt het boek een sprong naar het heden, dat verteld wordt vanuit het perspectief van Charlie. Haar moeder ligt in het ziekenhuis, en terwijl ze de planten water geeft en de post opruimt, ziet ze tussen de post een ansichtkaart die haar wel erg bekend voorkomt. Deze kaart zou twintig jaar geleden op de post moeten zijn gegaan, maar waarom is hij nu pas aangekomen? Dodelijke cocktail bestaat uit twee verschillende verhaallijnen, namelijk het heden en het verleden. De tweede verhaallijn speelt zich af over een periode van acht dagen in 2003, waarin je de vijf vriendinnen leert kennen. Ze zijn vrijgezel, willen genieten van de vakantie en seks speelt een grote rol. Al snel verandert alles in een grote nachtmerrie en met de dag wordt het alleen maar erger. Het is een vakantie die hun leven voorgoed zal veranderen. Charlie en haar beste vriendin Maaike zijn de enigen die na deze gruwelijke vakantie bevriend zijn gebleven. Wanneer Maaike ook een ansichtkaart ontvangt, nemen ze contact op met de twee andere meiden. Hebben zij ook zo’n kaart gekregen? Wie zou die verstuurd kunnen hebben? En waarom? Allemaal vragen die door Charlies hoofd spoken. Het zou toch niet zo zijn dat hun vermiste vriendin hierachter zit? Langzaamaan worden er geheimen opgerakeld en komt de waarheid op een vreselijke manier aan het licht. De schrijfstijl van Nadine Barroso is prettig en leest vlot door. De hoofdstukken zijn niet te lang en de constante wisseling tussen het heden en het verleden is prettig. Beide verhaallijnen zijn uitstekend uitgewerkt en zorgen ervoor dat je aan alle vier de meiden twijfelt. Wat is er nou daadwerkelijk gebeurd met de vermiste vriendin? De wendingen in het verhaal zijn interessant en de spanning zit voornamelijk aan het einde. De seks wordt iets te gedetailleerd beschreven; het past in deze setting, maar had voor een thriller wat minder gemogen. Nadine Barroso heeft met Dodelijke cocktail een prima thriller neergezet, een verhaal over geheimen met een dodelijke afloop. Het is een boek dat je in een avond kunt uitlezen.

Nadine Barroso, Dodelijke cocktail, De Crime Compagnie, 275 pagina’s (€ 19,95)

Deze recensie verscheen eerder in de Boekenkrant, editie oktober 2023.
Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven