Poetry International: vijftig jaar kippenvel en betovering

Poetry International Rotterdam wordt 50! Het is het oudste festival van de stad, een van de oudste van het land, rijk aan historie en hoogtepunten. Het festival viert 50 jaar kippenvel en betovering met een even bomvolle als feestelijke jubileumeditie van, van 13 tot en met 16 juni in de Doelen, waar het in 1970 allemaal begon.

PROMOTIE – Een jubileum vraagt erom de hoogtepunten uit het verleden te vieren, maar daagt tegelijkertijd uit om vooruit te kijken. Poetry’s gouden festivaleditie presenteert dan ook vooraanstaande dichters uit het festivalverleden zij aan zij met nieuwe en jonge stemmen van over de hele wereld. Judith Herzberg, Antjie Krog, Rita Dove, Raúl Zurita, Tom Lanoye staan naast jonge dichters als Marieke Lucas Rijneveld, Koleka Putuma, Patricia Lockwood, Lieke Marsman, Frank Báez, Kayo Chingonyi, Galina Rymboe. De poëzie staat er tijdens het festival niet alleen voor. Het virtuoze, Grammy-winnende Metropole Orkest, The Last Poets, A-WA, De Likt en Charlotte Adigéry verrijken de voordrachten met hun optredens.

Meer dichters in minder dagen
Poetry International grijpt het jubileum als een natuurlijk moment om met een volledig frisse, open en feestelijke festivalopzet een nieuw en internationaal publiek blijvend te overtuigen van de kracht, de schoonheid en de persoonlijke impact van poëzie. In minder dagen beklimmen meer dichters het podium. Talent of gearriveerd, de line-up staat garant voor een uitzonderlijk en kwalitatief hoogstaand geluid in vele genres. Aansluitend op de feestelijke festivalopening programmeert het jubilerende Poetry International op 14, 15 en 16 juni van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat: workshops, voordrachten en concerten, gesproken essays en discussies, bundelpresentaties, prijsuitreikingen en city tours. Elke avond sluit af met een theatrale special vol dichters, muziek en uitgelezen sprekers en de feestelijke Poetry Nights. 

Poetry Park is terug!
Het leven is VUR-RUK-KUL-LUK op Poetry Park. Dichters van het Poetry International Festival schoven in de jaren zeventig aan bij picknickende Rotterdammers in Het Park bij de Euromast. Poetry Park werd Dunya werd Rotterdam Unlimited. Poetry Park komt terug zoals het bedoeld is, voor alle Rotterdammers en ‘strangers in town’. Op zondag 16 juni trakteren Stichting De Nieuwe Lichting en Poetry International iedereen in Rotterdam op een heerlijk relaxte Funday, inclusief poëzie, spoken word, open podium, muziek en heerlijk eten en drinken! Kijk uit naar fijne muziek en poëzie van Derek Otte, Frino, Dwayne Franklin & Daddy Jacob, Beau Zwart, Ulrike Almut Sandig, Kuzko en Lucky Fonz III.

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op www.poetry.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven