Kunst en cultuur bij de Nederlandse Veteranendag

Zaterdag 24 juni uiten we in Den Haag weer onze erkenning en waardering voor alle 115.000 Nederlandse veteranen. Zij hebben veel beleefd en verwerken dat op hun eigen manier. Zoals met kunst, literair werk, drama of muziek. Neem eens een kijkje in de andere wereld van de veteraan, in het Plaza- theater op het Malieveld.

Plaza theater Malieveld

POMOTIEBERICHT – Rechtsvoor op het Malieveld is het Plaza theater de plek voor veteranenkunst, veteranenauteurs met hun werk, drama, muziek en gesprekken met veteranen.
Ontmoet daar de veteranen die schilderen, tekenen, fotograferen of aan beeldende kunst doen. Over hun missie, hun belevenissen. Over de lokale bevolking of gewoon het landschap.
Spreek met veteranenauteurs die hun gevoelens en ervaringen, soms ook tips voor anderen, hebben vastgelegd in geschreven werk. Vaak een boek en soms een prentenboek voor kinderen of een stripverhaal voor ouderen. Over hun ervaringen in voormalig Nederlands-Indië of die in Afghanistan.
Luister naar de muziek van, voor en door veteranen. Uit de veteranen Top 50 of live gespeeld en gezongen. Zoals de oud-mariniers die hun wapen hebben omgeruild voor zang, met Zeemanskoor ‘De Torren’. Door Afghanistanveteraan en zanger Dennis Kroon, voice-deelnemer 2015. Of kijk naar 4Sisters die de muziek uit de veertiger en vijftiger jaren laten herleven.
Nieuwsgierig naar het openingsprogramma In de Ridderzaal? Bekijk het live vanaf 10.15 op het grote scherm in het Plaza-theater.

Meer zien en beleven?
Maar is meer te zien en te beleven tijdens de Nederlandse Veteranendag. Zoals op het grote podium waar vanaf 15.30 uur het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht optreedt met zangeres Berget Lewis. Kort daarvoor valt de intocht van het Nationaal defilé met duizenden veteranen op het Malieveld te zien. En wie om 13.15 uur zijn oren en ogen open zet en naar boven kijkt, ziet de fly-past van F16’s, helikopters en historische toestellen over de stad vliegen. Weer daarvoor, zo rond 12.00 uur, valt een ander spektakel te zien en te horen: de aankomst van honderden veteranen motorrijders. Of wandel gewoon rond, probeer in de F16 simulator te komen, klauter in de klimtoren, ga met de kinderen over de hindernisbaan en probeer een prijs met ze te winnen.

En vergeet in ieder geval niet om een witte anjer op te spelden om uw persoonlijke waardering te tonen voor onze veteranen. Ze waarderen dat zeer.

Meer info: www.veteranendag.nl

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven