Lichtschacht

Lichtschacht, de succesvolle misdaadroman van de Oostenrijkse auteur Anne Goldmann, is in vertaling verschenen bij Uitgeverij Stortebeeker.

PROMOTIE – Lichtschacht is het verhaal van Lena, een jonge vrouw die in Wenen een bestaan probeert op te bouwen. Ze woont goedkoop in het topappartement van een vriendin die op wereldreis is. Normaal gesproken zou Lena niet meer dan een donker flatje op de begane grond kunnen betalen en ze is bang dat ze daar uiteindelijk ook weer terecht zal komen, aangezien ze maar een bescheiden inkomen heeft als poezenoppas en winkeljuffrouw. Ze doet haar best om contacten te leggen in Wenen, maar is eerst nog tamelijk eenzaam. De aanblik van drie feestende mensen, twee vrouwen en een man, op het dak van het gebouw aan de overkant stemt haar een tikje afgunstig. Totdat een van de vrouwen opeens is verdwenen en Lena zich afvraagt of ze van het dak is gevallen of misschien zelfs geduwd. Wel vreemd dat de overgebleven twee blijven zitten alsof er niet aan de hand is. Is er echt iets verdachts gebeurd of verbeeldt ze het zich maar? Het laat haar niet los en ze gaat op onderzoek uit in het flatgebouw tegenover haar. De vrienden die ze inmiddels heeft gemaakt zien haar belangstelling voor de verdwenen vrouw als een obsessie en tonen weinig begrip voor haar speurwerk. Intussen is er ook iemand naar háár op zoek – iemand die niet bepaald het beste met haar voorheeft.

Lichtschacht is een misdaadroman, maar dat niet alleen. Het is ook het verhaal van een jonge vrouw die een plaats voor zichzelf moet veroveren in een nieuwe omgeving en daarbij zowel warmhartige als onbetrouwbare mensen tegenkomt. De dreiging in het boek is subtiel en psychologisch, de auteur heeft geen geweld of gruwelen nodig voor het opbouwen van spanning.

Lichtschacht is de derde roman van de in Wenen woonachtige Anne Goldmann, die behalve schrijfster ook reclasseringsambtenaar is. Het boek bereikte de top tien van beste misdaadromans van Zeit Online.

lichtschacht

Boekgegevens

Anne Goldmann, Lichtschacht, vertaling: Inge Boorsma, Uitgeverij Stortebeeker, 248 pagina’s, ISBN 978 90 823 4504 9 (€ 15,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven