Prinses Mia is terug!

Meg Cabot blaast de wereld van The Princess Diaries nieuw leven in met de aankondiging van twee nieuwe spin-offs in 2015.

Goed nieuws voor fans van de The Princess Diaries-boekenserie: vorige week liet auteur Meg Cabot weten dat liefhebbers van de populaire young adult-boekenreeks, waarin tiener Mia erachter komt dat ze een prinses van het fictionele Genovia is, aankomend jaar twee nieuwe boeken kunnen verwachten. Het laatste deel kwam uit in 2009.

De invalshoek van deze twee titels zal wel anders zijn dan die van de vorige boeken in de reeks. Het eerste boek, Royal Wedding, is bestemd voor volwassen en niet, zoals de eerdere delen, voor jongeren. In een artikel van The Wall Street Journal vertelt Cabot: ‘Veel van de lezers die zijn opgegroeid met de Prinses Diaries-boeken krijgen nu zelf kinderen. Sommigen zijn bibliothecarissen of leerkrachten, dus is het volwassen boek perfect voor ze.’ In het verhaal komt Mia erachter dat ze een halfzusje heeft. Ze moet zichzelf bewijzen wanneer dit schandaal haar verloving verstoort en de koninklijke positie van haar familie in gevaar brengt.

Het tweede boek, From The Notebooks of a Middle School, geschreven voor acht- tot twaalfjarigen, geeft lezers een blik in het dagboek van Mia’s halfzusje, de twaalfjarige Olivia. Op haar site zegt Cabot: ‘Olivia Grace heeft een biraciale achtergrond en dit vindt een bijzondere weerklank in mij en mijn familie. Ik hoop dat de lezers er net zo enthousiast over zullen zijn als ik ben.’ Cabot zegt verder dat ze geïnspireerd werd door ‘gebeurtenissen in een zekere koninklijke familie van een klein Europees prinsdom.’

Samen met een nieuw boek in de Mediator-reeks, een andere populaire boekenserie van Cabot, worden de twee titels verwacht in de zomer van 2015. Voor Olivia is dit mogelijk niet het laatste avontuur, want naar het schijnt is er nog een boek gepland.

Bron: megcabot.com, blogs.wsj.com
Foto: ccn.com

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven