Ontdek Rotterdam op Geen Daden Maar Woorden Festival

Dat een festival rondom taal en literatuur een goed idee is, bewijst het Geen Daden Maar Woorden Festival al jaren. Zaterdag 7 november en zondag 8 november vindt het evenement weer plaats in Rotterdam.

Trouwe bezoekers moeten oppassen dat ze niet verdwalen, want het festival resideert dit jaar op een nieuwe locatie: het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam. Hier zullen zaterdagavond van acht tot twaalf en zondag van elf tot zes de woorden te horen zijn. Daarmee maken de organisatoren meteen duidelijk dat Rotterdam een prima plek voor een festival is, met hippe bestemmingen als Kantine Walhalla, Verhalenhuis Belvédère, Café de Ouwehoer en ‘De Nieuwe Luxor Spido Boot’.

Het festival wil graag een podium bieden aan beginnende schrijvers, en neemt die taak erg serieus. In het weekend zal daarom ook de aftrap van de schrijfwedstrijd Write Now! plaatsvinden. Oud-winnaar Lize Spit zal erover vertellen. Zij is de laatste tijd veel in het nieuws omdat haar debuut uitkomt bij Uitgeverij Das Mag, waarover de media veel bombarie maakt. Ook Mirke Kist, Write Now-winnaar van dit jaar, treedt op.

Verder zullen de woorden verzorgd worden door schrijvers Maurits de Bruijn, Martijn Simons en Rebekka de Witt. Muzikanten Eefje de Visser en Lucas Hamming zullen de bezoekers verleiden tot gedans. Ook is er internationaal bezoek: de Engelse dichter en schrijver Lemn Sissay komt langs en dat is niet zo maar wat. De schrijver was onder meer de officiële dichter tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De oplettende lezer is het opgevallen: het festival beslaat twee dagen. Een overnachting in Rotterdam is dus geen overbodige luxe. Daarom werkt het festival samen met het het Rotterdamse themahostel: ROOM. Voor € 35,- kun je het zaterdagprogramma bezoeken en in het hostel verblijven. Zo voorziet het festival de bezoeker van een aaneengesloten weekend zonder daden, maar met des te meer woorden.

Voor meer informatie: gdmw.nl

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven