Ongepubliceerde verhalen Salinger uitgelekt

De in 2010 overleden Amerikaanse auteur J.D. Salinger bleek plots nog een aantal verhalen te hebben liggen die nooit eerder waren gepubliceerd. De drie verhalen werden geveild in New York, waarna ze uitlekten en op het internet terecht kwamen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Jerome David Salinger is een heel bekende naam binnen de Amerikaanse literatuur. Zijn bekendste werk is The Catcher In The Rye, een humoristische tragedie over Holden Caulfield. Veel jongeren uit de tijd van de publicatie herkenden zichzelf in het hoofdpersonage, die zijn plek probeerde te vinden in een wereld waarin de ideeën van de Koude Oorlog overheersten.

De uitgelekte verhalen, ‘Paula’, ‘Birthday Boy’ en ‘The Ocean Full Of Bowling Balls’, werden in eerste instantie verkocht op eBay in de bundel ‘Three Stories’. Een pdf hiervan is toen op de torrentsite what.cd gezet, en later ook nog op Reddit, een sociale netwerksite waarop mensen bijvoorbeeld muziek en games delen. Salinger had de verhalen na zijn dood aan een museum nagelaten. Het was de bedoeling dat ze pas na 2060 publiekelijk zouden verschijnen. Er is niet meer dan 70 dollar geboden op Salinger’ ‘Three Stories’ op eBay nadat ze gratis op het internet zijn geplaatst. Volgens Salinger’s biograaf Kenneth Slawinski zijn de verhalen wel echt. Het is helaas nog niet duidelijk waar de verhalen vandaan komen. Ook degene die de ze online heeft gezet is vooralsnog onbekend.

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven