Nu verschenen: Buitenplaatsenkrant editie 1 mei 2017

Op 1 mei 2017 verscheen de eerste editie van de Buitenplaatsenkrant. Deze krant is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) in samenwerking met Uphill Battle uitgevers.

Met de Buitenplaatsenkrant willen sKBL en Uphill Battle uitgevers en breed publiek informeren over het rijke en gevarieerde aanbod aan Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen en over het belang van deze veelal historische locaties voor ons cultureel erfgoed. De Buitenplaatsenkrant biedt de lezer waardevolle informatie over dit onderwerp. De krant is gevarieerd, actueel, informatief, verrassend, veelzijdig, toegankelijk en inspirerend. Mede dankzij de vele prachtige foto’s is deze uitgave ook een lust voor het oog.
In deze eerste editie vertelt René Dessing, voorzitter van de sKBL wat een buitenplaats nu precies is en wat het verschil is tussen een buitenplaats, een landgoed en een kasteel. Daarnaast is er aandacht voor wonen en werken op de buitenplaats, exposities, tuinen en sporten op de buitenplaats. Natuurlijk voorziet de krant ook in tips en suggesties om een bezoek te brengen aan één van de mooie buitenplaatsen in ons land.

De Buitenplaatsenkrant is te vinden in boekwinkels die de Boekenkrant verspreiden en via diverse buitenplaatsen. Op www.buitenplaatsenkrant.nl is een overzicht te vinden van de locaties waar de krant verkrijgbaar is. Voor lezers is de krant gratis.
Het voornemen bestaat om deze Buitenplaatsenkrant tweejaarlijks te gaan publiceren.

Officiële presentatie
De officiële feestelijke presentatie van de Buitenplaatsenkrant gebeurt op zaterdag 20 mei, tijdens de Erfgoedfair in Generaal de Bonskazerne in Velp. Belangstellenden kunnen op deze dag een exemplaar van de krant krijgen bij de stand van de sKBL.
De Buitenplaatsenkrant is mede tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de Stichting Zabawas, het Elise Mathilde Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven